Συναυλία κλασικής μουσικής από την Ορχήστρα Academica στην Αγία Παρασκευή

0
180

Η Ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών πρόκειται να δώσει συναυλία κλασικής μουσικής στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7), τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ.

Θα ερμηνευθούν έργα των Johann Sebastian BachAntonio VivaldiWolfgang Amadeus MozartAlessandro Scarlatti. Σολίστ η υψίφωνος Mυρσίνη Μαργαρίτη. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος.

Το Ωδείo Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους με μια μεγάλη σειρά συναυλιών της oρχήστρας Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική, με ελεύθερη είσοδο. για το κοινό.

Πρόκειται για ένα τριετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2020) υψηλού επιπέδου, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο «Ωδείον Αθηνών – 1871».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ορχήστρα Academica Αθηνών

  • Πρώτα βιολιά: Οδυσσέας ΚορέληςΦρανς ΣεστάνιΙρίνα ΣαλένκοβαΚωνσταντίνος Μπουραντάς, Ιωάννης ΤζιώτηςΚίτι Βαρδάμη.
  • Δεύτερα βιολιά: Αντωνέλα ΤσεφάΗλέκτρα ΒεζύρογλουΓεωργία ΤσολάκηΤάσος Γρατσίας.
  • Βιόλες: Αντώνης ΜανιάςΓιώργος ΓιακουμήςΠαναγιώτης ΑράπογλουΜάκης Τσορούκογλου (ευγενική συμμετοχή).
  • Βιολοντσέλα: Βαγγέλης ΝίναΣοφία ΕυκλείδουΈλλη ΦιλίππουΑλέξανδρος Χαραλάμπους.
  • Κοντραμπάσο: Θεόδωρος Λυγνός.
  • Τσέμπαλο: Νίκος Αθηναίος (ευγενική συμμετοχή).