Συνάντηση Γ. Πατούλη – Ν. Μπάμπαλου για θέματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0
341

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με σημαντικά έργα και υποδομές που απαιτούνται να υλοποιηθούν στην περιοχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο έργο υπογειοποιήσης της οδού Μ. Μερκούρη, ώστε να απαλλαγεί το κέντρο του Ηρακλείου από τη διαμπερή κυκλοφορία που σήμερα φορτώνει τις γειτονιές, στη διάνοιξη της Λ. Κύμης, στην υλοποίηση έργων ανάπλασης της Λ. Ηρακλείου, καθώς και στην ανέγερση κλειστών προπονητριών σε σχολεία του Δήμου.

Επιπλέον, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος ανέλυσε στον κ. Γιώργο Πατούλη όσα σχεδιάζει η δημοτική αρχή για την επόμενη περίοδο, με νέα έργα και δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου, τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την προαγωγή της Υγείας, ζητώντας τη στήριξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Ο περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύθηκε ότι όλες οι ώριμες προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη θα εξεταστούν θετικά και θα ενταχθούν στον προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αφού ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να είναι σε στενή συνεργασία με τον Δήμο για να προχωρήσουν τα έργα, επισήμανε ότι προσωπική του βούληση είναι να υποστηρίξει έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα των δήμων και θα συμβάλλουν στο να γίνουν πιο λειτουργικοί για τους πολίτες. Επιπλέον, τόνισε ότι στόχος του είναι η Περιφέρεια, μαζί με τους 66 δήμους της Αττικής, να υλοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην υγεία, στην πρόληψη, στην άθληση και στην ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι για την επόμενη περίοδο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού στόχου θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο. Δήμοι, επιστημονικοί φορείς, Εκκλησία και τοπικές κοινωνίες θα συνεργαστούμε στενά με κεντρικό στόχο την προαγωγή της πρόληψης στην υγεία, στην άθληση και στην ανακύκλωση».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, σχολίασε: «Έχουμε αποδείξει ότι με σοβαρότητα, σχέδιο και μεθοδικότητα καταφέρνουμε να βρίσκουμε λύσεις και πηγές χρηματοδότησης για τα έργα που αλλάζουν την πόλη μας προς το καλύτερο, για τις παρεμβάσεις που κάνουν την καθημερινότητα του Ηρακλειώτη πιο άνετη. Χαίρομαι που ο Γιώργος Πατούλης, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι στο ίδιο μήκος κύματος: ότι δηλαδή οφείλουμε να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε και να πετύχουμε όσα απαιτούν από εμάς οι πολίτες, όσα αξίζουν για τους δημότες μας».

Γ. Πατούλης και Ν. Μπάμπαλος