Σίμος Ρούσσος: Συνέντευξη δημάρχου Χαλανδρίου στην Δήμητρα Κούτρα για τον Κορονοϊό

0
815
Ακολουθήστε μας στα social media

Σίμος Ρούσσος: Συνέντευξη δημάρχου Χαλανδρίου στην Δήμητρα Κούτρα για τον Κορονοϊό

Σίμος Ρούσσος: Συνέντευξη εξ’ αποστάσεως λόγο κορονοϊού έδωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα. Δείτε πως αντιμετωπίζει ο δήμος Χαλανδρίου τον κορονοϊό τα μέτρα που παίρνει ο δήμαρχος. Διαβάσετε αναλυτικά.
Ποια είναι  τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Χαλανδρίου για τον κορονοϊό
Ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης ανακοίνωσε πριν από 10 ημέρες -και πριν από την απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- τα πρώτα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Σήμερα, 20 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης παραμένουν σε εφαρμογή τα παρακάτω μέτρα:
  • Κλείσιμο για το κοινό όλων των υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ. Η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο εξ’ αποστάσεως με την υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος ή κατόπιν ραντεβού. Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου να κάνουν κλικ στην ανάρτηση  «Κλείνουν για το κοινό οι υπηρεσίες του Δήμου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες» και να βλέπουν σε ποια τηλέφωνα πρέπει να καλούν και σε ποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις να αποστέλλουν το αίτημά τους.
  • Απολύμανση των δημοτικών κτιρίων. Η πρώτη διενεργήθηκε στις 17 Μαρτίου 2020.
  • Οι εργαζόμενοι/ες που έχουν αιτηθεί άδεια ειδικού σκοπού, την έχουν λάβει ενώ στους εργαζόμενους/ες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχει γίνει σύσταση να παραμείνουν στο σπίτι τους.
  • Αναστολή λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Κλείσιμο των δημοτικών κυλικείων.
  • Σφράγιση όλων των παιδικών χαρών και του skate park.
  • Ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας στα δημοτικά κτίρια -που συνεχίζουν να εξυπηρετούν ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού τους πολίτες- από το προσωπικό που απασχολούνταν στις υπηρεσίες του Δήμου που έχουν κλείσει (κολυμβητήριο, ΚΑΠΗ, δημοτικές βιβλιοθήκες κλπ.)
  • Κλείσιμο όλων των αθλητικών χώρων και των δύο βιβλιοθηκών.
  • Αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Έχετε κάνει κάποια ενημέρωση στα καταστήματα τι έχει γίνει όσον αφορά τα απορρίμματα; 
 
Με επιστολή του από τις 16 Μαρτίου 2020 προς τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έχει απευθύνει έκκληση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.
Παράλληλα με μήνυμά  του προς τους πολίτες έχει ζητήσει όλοι να αποθέτουν με προσοχή και μέσα στους κάδους τα απορρίμματά τους και να αποφεύγουν την απόθεση μπάζων, ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων, δεδομένου ότι η υπηρεσία Καθαριότητας εργάζεται με περιορισμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού.
 
 
Με ποιον τρόπο στηρίζετε την ενημέρωση και την πρόληψη
 
Ο Δήμος Χαλανδρίου με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στα όρια του Δήμου, αλλά και για τις ανακοινώσεις που εκδίδουν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλη την πληροφορία στην ειδική ενότητα -στο πάνω μέρος της σελίδας- με τον τίτλο «Ανακοινώσεις νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό».
Σίμος Ρούσσος: Συνέντευξη δημάρχου Χαλανδρίου στην Δήμητρα Κούτρα για τον Κορονοϊό
Σίμος Ρούσσος: Συνέντευξη δημάρχου Χαλανδρίου στην Δήμητρα Κούτρα για τον Κορονοϊό