Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης

0
765
Ακολουθήστε μας στα social media

Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης

Θεοφάνεια: Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, για πέμπτη χρονιά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας παρουσία της Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια και του εκπροσώπου του Δήμου Νέας Ιωνίας, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.
Στην ιστορική τελετή του αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συμμετείχε και η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον προπονητή κ. Γιάννη Κατρουζανάκη να αναδύεται με τον Τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά της Σμύρνης.
Πριν την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, είχε τελεστεί η Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες στη Γενική Πρόξενο για την φιλοξενία στη Σμύρνη, της απένειμε τιμητική διάκριση για την διαδικτυακή συμμετοχή της στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ενώ επίσης της δώρισε έναν πίνακα με την ιστορική προκυμαία παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνου Αλεξανδρή.

*Φωτογραφικό υλικό από την αποστολή της ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.

Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.

Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.