Περιφέρεια: Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής

0
198

Περιφέρεια: Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής

Περιφέρεια:Το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων για το Λεκανοπέδιο , προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Την κατασκευή και λειτουργία τριών νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, του Κεντρικού Τομέα , του Πειραιά και του Γραμματικού.

– Τη λειτουργία 10 διαδημοτικών Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων , σε χώρους κατάλληλους που ήδη αναζητούνται.

– Οι δύο πρώτες ΜΕΑ θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και το Γραμματικό ως δημόσιο έργο.

Ο τεχνικός σύμβουλος του ΕΔΣΝΑ που έχει επιλεγεί με διαγωνιστική διαδικασία, θα προτείνει τον κατάλληλο χώρο που θα κατασκευαστούν τόσο η νέα ΜΕΑ του Κεντρικού Τομέα , όσο και του Πειραιά.

Στη συνέχεια, ως το τέλος του 2020,  η Περιφέρεια Αττικής θα λάβει την τελική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, αλλά και την ανάγκη να δοθεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία .

Επικοινωνήστε μαζί μας Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά. Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία. Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια. Πάντα ΑΔΈΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com