Περιφέρειας Αττικής: Απάντηση στις αναφορές της κας Ξενογιαννακοπούλου για τη γέφυρα Καλατράβα.

0
185
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρειας Αττικής: Απάντηση στις αναφορές της κας Ξενογιαννακοπούλου για τη γέφυρα Καλατράβα.

«Η κ. Ξενογιαννακοπούλου όφειλε να γνωρίζει πως η συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα  δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής»

Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το 2007 εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Αθήνας, είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα μέχρι πρόσφατα, ως τον Ιούλιο του 2023 ήταν βουλευτής στη Β’ Αθήνας, ενώ έχει υπηρετήσει σε υπουργικές θέσεις τόσο σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με τόσο μεγάλη λοιπόν κοινοβουλευτική αλλά και υπουργική εμπειρία, θα περιμέναμε να έχει στοιχειώδεις γνώσεις, όσον αφορά στις αρμοδιότητες των θεσμικών φορέων του Κράτους.

Θα όφειλε να γνωρίζει μεταξύ άλλων, πως η συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα (για την οποία δείχνει σήμερα τόσο όψιμο ενδιαφέρον, αλλά δεν την είχε απασχολήσει ποτέ ως πολίτη, βουλευτή και υπουργό, αν και στέκεται στην ίδια θέση από το 2004), δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Η σημερινή της μάλιστα αναφορά σε εκπομπή της ΕΤ1, ότι “υπάρχει θέμα και με τη συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα” κι ότι “με αφορμή και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να δούμε τις ευθύνες της Περιφέρειας”, είναι τουλάχιστον άστοχη κι επιπόλαιη.

Κι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά δυστυχώς την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι εκπρόσωποι και κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ασκούν τα καθήκοντά τους και μιλούν δημόσια για θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, χωρίς στοιχειώδη γνώση των θεμάτων αυτών.

Αναρωτιόμαστε, τι λύσεις μπορούμε να περιμένουμε από κόμματα που έχουν στις τάξεις τους, σε θέσεις ευθύνης πολιτικά πρόσωπα, που δεν γνωρίζουν ούτε καν τις αρμοδιότητές τους;

Ως πότε ο λαϊκισμός θα ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας και θα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας;