Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στην Κοινωνιολογία και οι απαντήσεις

0
446
Ακολουθήστε μας στα social media

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στην Κοινωνιολογία και οι απαντήσεις 

Τρίτη ημέρα Πανελληνίων σήμερα, Παρασκευή, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, με μαθήματα Προσανατολισμού. Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για την Κοινωνιολογία στο iEidiseis.

Με τα μαθήματα Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες 2020 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών, που εξετάζονται με το νέο σύστημα, θα δώσουν το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η φετινή είναι και η πρώτη φορά που θα εξεταστεί το μάθημα της Κοινωνιολογίας με το νέο σύστημα – συνεπώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η εξέταση και τα θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, το iEidiseis, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΡΟΜΒΟΣ», θα αναρτήσει τα θέματα και τις απαντήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι, λίγο μετά τις 10:00.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, εξάλλου, εξετάζονται στη Βιολογία.

Παράλληλα, και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν στη Βιολογία (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, τη σκυτάλη των εξετάσεων είχαν λάβει οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στα Μαθηματικά. Ο «Ρόμβος» έκανε λόγο για «αναμενόμενα θέματα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και παγίδες», με εξαίρεση το Θέμα Δ. που χαρακτηρίστηκε «διαβαθμισμένης δυσκολίας για καλά διαβασμένους μαθητές»

Πρόγραμμα των υποψηφίων των ΓΕΛ

Οι πανελλήνιες συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με την εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 με την Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση:

  • την εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) στις 22/6,
  • την εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) στις 24/6
  • και την εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) στις 26/6.

Σημειώνεται πως ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

 

Το iEidiseis.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΡΟΜΒΟΣ σας ενημερώνει έγκαιρα για όλα τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελληνίων 2020.