Παλλόμενα φανάρια στο Δήμο Νέας Ιωνίας – Η νέα εφαρμογή στους Δήμους της Αθήνας

0
290
Ακολουθήστε μας στα social media

Παλλόμενα φανάρια στο Δήμο Νέας Ιωνίας – Η νέα εφαρμογή στους Δήμους της Αθήνας

Τα παλλόμενα φανάρια θεωρήθηκαν καινοτόμος λύση, καθώς τα τελευταία χρόνια οι δήμοι αναζητούν όλο και πιο δραστικές λύσεις, προκειμένου να αυξήσουν τον βαθμό ασφάλειας στις διαβάσεις και ιδιαίτερα σε σημεία όπου υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές και πλατείες. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο δήμος Νέας Ιωνίας με μια καινοτόμο εφαρμογή.

Συγκεκριμένα τοποθέτησε παλλόμενα φανάρια σε επικίνδυνα σημεία της πόλης, προς αποφυγήν ατυχημάτων και υπέρ της προστασίας των πεζών, των παιδιών και των μαθητών, αλλά και των οδηγών οχημάτων. Τα φανάρια αυτά είναι ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι διαθέτουν ένα φωτεινό πεδίο κίτρινου χρώματος, το οποίο αναβοσβήνει ως προειδοποίηση σε γωνίες και σε διαβάσεις. Επισημαίνουν δηλαδή τον κίνδυνο και λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Πώς λειτουργούν τα παλλόμενα φανάρια για την προστασία των πεζών

«Συνεχίζουμε να τοποθετούμε παλλόμενα φανάρια σήμανσης σε διάφορα σημεία της πόλης, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους διερχόμενους οδηγούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση πεζών και μαθητών, αλλά και να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας», ανέφερε η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου και πρόσθεσε: «Ως δημοτική Αρχή παραμένουμε πιστή στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην ασφάλεια των συμπολιτών μας και συνεχίζουμε με αυτές τις παρεμβάσεις να διαμορφώνουμε μια πόλη σύγχρονη και φιλική, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να μετακινείται με απόλυτη ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ