Ξένου Μανιατογιάννη: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό του Σάμη Γαβριηλίδη

0
546
Ακολουθήστε μας στα social media

Ξένου Μανιατογιάννη: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό του Σάμη Γαβριηλίδη

Ξένου Μανιατογιάννη: Η είδηση για την απώλεια του αγαπητού συνδημότη Σάμη Γαβριηλίδη σκόρπισε θλίψη τόσο στον πνευματικό κόσμο της χώρας όσο και στην πόλη μας.

Δυσαναπλήρωτο κενό για τον Πολιτισμό και τις εκδόσεις που πάντα υπηρετούσε με αγάπη και σεβασμό. Πνεύμα ελεύθερο και ακούραστο με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη της τέχνης της συγγραφής και της διδακτικής ιστορικής μνήμης.

«Χαρακτηρίζομαι όμηρος δεύτερης γενιάς, αλλά δεν ξέρω γιατί» έλεγε, για το γεγονός ότι η μητέρα του υπήρξε κρατούμενη από τη ναζιστική μηχανή στο Άουσβιτς. Πίστευε και επένδυσε όλη του τη ζωή στη δύναμη της γνώσης, μετατρέποντάς την σε «όπλο» ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Με τις εκδόσεις «Πλέθρον» το 1977 και μετέπειτα το 1988 με τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους των γραμμάτων για 40 και πλέον χρόνια.

Σάμη έφυγες για το στέκι των Αθανάτων, έχοντας κατορθώσει να αφήσεις πίσω σου έναν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης που θα «φωτίζει» για πάντα.

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάμη Γαβριηλίδη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.

Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.

Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.