Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Για την σύλληψη διερμηνέα του προγράμματος ESTIA

0
514
Ακολουθήστε μας στα social media

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Για την σύλληψη διερμηνέα του προγράμματος ESTIA

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Τις τελευταίες ημέρες η πόλη μας έχει γίνει μάρτυρας μίας τοξικής «ανθρωποφαγικής» κατάστασης με αφορμή τη σύλληψη διερμηνέα του προγράμματος ESTIA. Πέραν από το νομικό – αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης για το οποίο ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, έχει προκύψει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο ερμηνεύεται από επίσημους ή άλλους αυτόκλητους παράγοντες κατά το δοκούν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην συνεχίσει το συγκεκριμένο θέμα να «δηλητηριάζει» την καθημερινότητα της πόλης είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

Οι προσλήψεις των εργαζομένων του προγράμματος ESTIA γίνονται με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης (η απόφαση για την παραπάνω πρόσληψη, πάρθηκε στις 30/09/19). Η κ. Παπακώστα ορίσθηκε πρόεδρος του ESTIA (τίτλος χωρίς επί της ουσίας αποφασιστικές αρμοδιότητες) σε επόμενη συνεδρίαση.


Οι υποψήφιοι αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή στην οποία ουδέποτε συμμετείχε η κ. Ανθή Παπακώστα ως τακτικό μέλος και ως εκ τούτου ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αξιολογήσει υποψήφιο ή έχει υπογράψει οποιαδήποτε πρόσληψη εργασίας. Όποιος ενδιαφέρεται για τη σύνθεση της επιτροπής μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά.

Η πάγια θέση της παράταξής μας, όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (08/01/20) που είχε ως μόνο θέμα της Η.Δ. το εν λόγω πρόγραμμα από τον Δήμαρχο, ήταν όλες οι προσλήψεις να γίνονται βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ, με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τα προσόντα των υποψηφίων και φυσικά χωρίς συνέντευξη.

Ως εκ τούτου όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας, καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλογεί στην δημοτική μας σύμβουλο κ. Παπακώστα και στην Δημοτική μας Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα όπως εντέχνως επιθυμούν να παρουσιάσουν ορισμένοι, παραχαράσσοντας τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Βούρος

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Ηλίας Τάφας

Σπύρος Γραμμένος

Δημήτρης Κανταρέλης

Ανθή Παπακώστα

Σωτήρης Κοσκολέτος

Σπύρος Μπερδέσης

Κώστας Μπίγαλης

Γιώργος Καραβίας

Μιχάλης Κουτσάκης

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας

Παναγιώτα Αγοραστού

Μανώλης Θεμέλης

Άννα Μπερδέση

Αγγελική Σουρτζή

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Χαλκηδόνας

Ηλίας Γκρίντζαλης

Χαρά Δαρσακλή

Νίκος Κριεκούκης