Μαρούσι: Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

0
177

Μαρούσι: Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μαρούσι:Θ. Αμπατζόγλου: «Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ από τους Δήμους».Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Ήταν η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, και έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.
Μαρούσι: Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Μαρούσι: Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΤΑ και Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο ο σημαντικός ρόλος του Ινστιτούτου που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στηρίζει όλους τους Δήμους της χώρας στη νέα εποχή καλύπτοντας όλες τις επιστημονικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κατά την παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν την αυτονομία που επιβάλλει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη – για αρχή – όσο αφορά τα ΕΣΠΑ, γεγονός που θα φέρει μεγάλη ευελιξία και ταχύτερη ανάπτυξη. Στη συνέχεια απαραίτητη είναι η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη και για τα πιο απλά πράγματα. Εμείς μέσα από το όργανο του ΙΤΑ θα συνεισφέρουμε με μελέτες και συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».
Σημειώνεται πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με το επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ εκπονούν τις απαραίτητες μελέτες  προς όφελος κάθε Δήμου, μικρού και μεγάλου σε ολόκληρη τη χώρα.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔαΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com