Λέσβος: Νεκρό 6χρονο παιδί στη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

0
303

Στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη ως τώρα αιτία, σε τμήμα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί, έχασε τη ζωή του ένα 6χρονο παιδί

Ανείπωτη τραγωδία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου, καθώς στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη μία το μεσημέρι πέθανε ένα εξάχρονο παιδί.

Εντοπίστηκε νεκρό στα αποκαΐδια φωτιάς στον καταυλισμό μες στο ΚΥΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Νεκρό εντοπίστηκε ανήλικο άτομο, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, εντός του Κ.Υ.Τ. στην Μόρια της Λέσβου. Στο συμβάν επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές δυο οικίσκους.

Για το ανωτέρω περιστατικό προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα», αναφέρει η ανακοίνωση του Σώματος.

Το ίδιο δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης στο ΚΥΤ της Λέσβου, Ευάγγελος Βάσης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή εδώ. Κάηκε ένα κοντέινερ-κατοικία και δύο διπλανά ξύλινα παραπήγματα και σκηνές. Δεν γνωρίζουμε την αιτία της φωτιάς αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Βάσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε -από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία- στη βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού στο ΚΥΤ, όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί. Ξέσπασε σε κοντέινερ-κατοικία και αμέσως, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν το σημείο.

Ύστερα από περίπου μία ώρα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο, ήταν αργά για το παιδί.