Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας.

0
27
Ακολουθήστε μας στα social media

Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας.

Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων στην Θεσσαλία υπαγόμενος στο υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος εξήγγειλε ο Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στο Βελλίδειο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ό,τι χάσαμε θα το ξαναχτίσουμε καλύτερα μαζί, πολιτεία και πολίτες» δήλωσε ο Πρωθυπουργούς Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βέλλίδειο συνεδριακό κέντρο.

«Εχθρός μας η λάσπη της πλημμύρας. Ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Το κόστος της αποκατάστασης θα είναι σημαντικό, η οικονομία μας είναι ισχυρή και μπορεί να το αντέξει, ενώ έχει διπλωματική ισχύ για να μπορεί να ζητάει διεθνή βοήθεια. Πρώτη μας προτεραιότητα να στηρίξουμε τους πολίτες στις περιοχές αυτές να σταθούν στα πόδια τους, μόλις χθες εκταμιεύτηκαν 25 εκατ. σε σχεδόν 5000 δικαιούχους. Οι υποδομές θα ξαναφτιαχτούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Αυτό όμως δεν αρκεί. Η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες της παθογένειες πολλών δεκαετιών σε σχέση με τα νερά της, απο την αποξήρανση της Κάρλας μέχρι οικισμούς σε λάθος σημεία. Το σίγουρο είναι ότι λείπει ο συνολικός σχεδιασμός.

Ακόλουθή φωτογραφικό υλικό από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στο Βελλίδειο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.