Κορωνϊός: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό

0
551
Ακολουθήστε μας στα social media

Κορωνϊός: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό

 Κορωνοϊός: Σε συνέχεια του αιτήματος που πραγματοποιήσαμε στις 16/03, για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σχετικά με την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, καθώς επίσης και έπειτα από την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από δημοτική παράταξη στις 17/03, που με αρκετές από τις οποίες συμφωνούμε, προτείνουμε την διενέργεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, με τις ειδικές διαδικασίες που προβλέπεται, δηλαδή είτε δια περιφοράς, είτε με ψηφιακή επικοινωνία (τηλεδιάσκεψη), με μοναδικό θέμα την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του  Κορωνοϊού Covid-19.

Κορωνϊός: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό΄/////////////
Κορωνϊός: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό

Κορωνϊός: Ενδεικτικά προτείνουμε τα κάτωθι μέτρα

  1. Αγορά Test για την διάγνωση του Κορωνοϊού σε κατοίκους και δημότες με συμπτώματα.

  2. Αγορά και διανομή αντισηπτικών και μασκών σε κατοίκους και δημότες.

  3. Άμεση ενεργοποίηση μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, όπως τηλεργασία και εκ περιτροπής απασχόληση.

  4. Σύναψη σύμβασης με συνεργείο καθαρισμού – απολύμανσης, για συνεχή απολύμανση των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

  5. Συντονισμός και μετατροπή του κοινωνικού ιατρείου σε ιατρείο για τον Κορωνοϊό σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και ιδιώτες ιατρούς.

  6. Χρήση της δυνατότητας για σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους διαφόρων ειδικοτήτων, για την πρόληψη της μετάδοσης.

  7. Οικονομικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές σε δημότες, κατοίκους και επιχειρήσεις

  8. Χρήση courier/delivery για εξυπηρέτηση πολιτών

  9. Σημειώνεται ότι η  δημοτική κοινότητα της Λυκόβρυσης βρίσκεται χωρίς οικογενειακό ιατρό, γεγονός που αποτελεί σοβαρό θέμα, συνεπώς ο Δήμος οφείλει άμεσα να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν να επισκεφτούν την συγκεκριμένη ειδικότητα (παθολόγος), μέσω ΕΟΠΥΥ.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.