Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Εγκαίνια με Β. Κικίλια – Γ. Πατούλη – Μ. Τίγκα

0
1578
Ακολουθήστε μας στα social media

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Εγκαίνια με Β. Κικίλια – Γ. Πατούλη – Μ. Τίγκα

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Τελέστηκαν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 τα εγκαίνια του δεύτερου στεφανιογράφου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.

Στα εγκαίνια παραβρέ θηκε ο Υπουργός Υγείας κ Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Μάριος Τίγκας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της δράσης “Νοσοκομεία 2020” τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια του δεύτερου στεφανιογράφου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.

Η προμήθεια του στεφανιογράφου έγινε στο πλαίσιο της παραχώρησής του εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, “Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων – Ομάδα 5 Ψηφιακοί Στεφανιογράφοι”.

Με τη λειτουργία του δεύτερου στεφανιογράφου, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση παλαιών μηχανημάτων του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, στην οποία συνέβαλαν οικονομικά η δωρεά ιδιωτικής εταιρείας, το υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Αττικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έχει τη δυνατότητα να επιτελεί ετησίως, 5000 στεφανιογραφίες πλέον των 1.200 αγγειοπλαστικών, 100 διαδερμικές αποκαταστάσεις αορτικών βαλβίδων, τοποθέτηση 1100 βηματοδοτών και τοποθέτηση 300 απινιδωτών, όπως και άλλες εξειδικευμένες επεμβάσεις καρδιάς.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κικίλιας συνεχάρη το Διευθυντή του Εργαστηρίου και αντιπρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Τούσουλη,

Ο υπουργός Υγείας στην ομιλία του τόνισε:

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αξιοπρέπεια του πολίτη και του ασθενή όταν εντός τριών μηνών μπαίνουμε σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και φτιάχνουμε 2.700 χώρους υγιεινής, μπάνια, τουαλέτες, WC, πόρτες, πλακάκια και λοιπά, με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Και 150.000 κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια και λοιπά, για όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Μία οριζόντια παρέμβαση στα νοσοκομεία όλης της χώρας, που δείχνει ότι εμείς σεβόμαστε το μέσο Έλληνα και ασθενή”.

Παράλληλα σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει είτε τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων φυσικά με ΣΔΙΤ, όπως κάνουν όλες οι προηγμένες χώρες και στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική.

“Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της δωρεάν και δημόσιας υγείας, δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος. Αλλά άλλο το δωρεάν δημόσια και άλλο το κρατική. Αν μπορεί, λοιπόν, κάποιος ιδιώτης να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερα μηχανήματα, πιο γρήγορη πρόσβαση και να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, όπως πληρώνει ήδη, βεβαίως θα τις πάρουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή του μέσου ασθενή, του μέσου πολίτη”, είπε ο κ. Κικίλιας.