Ιερός Ναός Σωτήρος Μεταμόρφωσης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός

0
277

Ιερός Ναός Σωτήρος Μεταμόρφωσης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός

Ιερός Ναός Σωτήρος Μεταμόρφωσης: Με τη δέσουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Ιερό Ναό της πόλης στην Μεταμόρφωση.

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Εὐρίπου, κ. Χρυσοστόμου, συγχοροσταντούντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Κηφισίας, Αμαρουσίου καὶ Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου.

Το απόγευμα την Πέμπτη 6 Αυγούστου τελέστηκε ο Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στους δρόμους τής πόλης μας, μὲ τὴ συμμετοχή πλήθους κόσμου. Παρέστη σύσσωμη η Δημοτική Αρχή  μὲ επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης  κ. Εὐστράτιο Σαραούδα. Στο τέλος τής λιτανείας, ὁ Πανοσ. Ἀρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης εὐχαρίστησε – ἐκ μέρους τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου – τὸν προϊστάμενο τοῦ Ναοῦ, π. Σωτήριο Αλεβιζάκη, τὸ Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Εὐστράτιο Σαραούδα καὶ ὅλους τοὺς ἐκπροσώπους τῆς Τοπικῆς Αὐτοδιοίκησης, τοὺς ἱερεῖς πού προσῆλθαν ὅλες αὐτὲς τὶς ἡμέρες στὶς λατρευτικὲς καὶ ἑορταστικὲς ἐκδηλώσεις τῶν Σωτηρείων καὶ ὅλους ὅσους ἐργάστηκαν καὶ ἐκοπίασαν γιὰ να ἔρθουν εἰς πέρας αὐτὲς οἱ λατρευτικὲς ἐκδηλώσεις καθὼς καὶ τὸν πιστὸ λαὸ πού συμμετεῖχε τόσο ἐνεργὰ σὲ αὐτὲς τὶς εόρτιες ἐκδηλώσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com