Η μπαταρία του κινητού σου μπορεί να γίνει επικίνδυνη…

0
1041
Ακολουθήστε μας στα social media

Τη σημερινή εποχή με την πληθώρα ηλεκτρονικών gadgets που μας περιβάλλουν έχει αυξηθεί κατακόρυφα η απαίτηση για την εξεύρεση φτηνής και αξιόπιστης ενέργειας για την τροφοδότηση όλων αυτών των ηλεκτρονικών συσκευών. Έτσι λοιπόν η βιομηχανία παραγωγής μπαταριών για τέτοιου είδους συσκευές γιγαντώθηκε ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες βελτιώνοντας τόσο τη τεχνολογία παρασκευής μπαταριών όσο και την απόδοσή τους.

Η μπαταρία μιας ηλεκτρονικής συσκευής και κυρίως των κινητών τηλεφώνων είναι ίσως το σημαντικότερο αναλώσιμο. Από αυτήν εξαρτάται η ‘’ζωή’’ του κινητού μας και η διάρκεια της αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αγορά ή όχι μιας συσκευής. Σήμερα η πλειοψηφία των φορητών συσκευών ‘φοράει’ μπαταρίες ιόντων-λιθίου τελευταίας γενιάς για εξοικονόμηση ενέργειας και μέγιστη απόδοση.

Παρ’ όλα αυτά, η μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου παραμένει το πιο ευάλωτο από τα εξαρτήματα – αν και δεν είναι ακριβώς εξάρτημα –  που απαρτίζουν μια συσκευή. Ενώ ένα κινητό τηλέφωνο θεωρητικά μπορεί να λειτουργεί και 5, ή 8 ή και 10 και παραπάνω χρόνια χωρίς πρόβλημα, η χρήση της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής της, ή άλλες αλλοιώσεις που καθιστούν αναγκαία την αντικατάστασή της.

Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι οι αγαπημένες της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά όπως και σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν τεχνολογίας, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από τη θετική πλευρά, είναι ελαφριές, περιέχουν πολλή ενέργεια για το μέγεθός τους, έχουν μακρά διάρκεια κύκλου και διάρκεια ζωής, έχουν γρήγορη επαναφόρτιση και έχουν χαμηλά ποσοστά αυτοεκφόρτισης.

Από την άλλη όμως έχουν και κάποια μειονεκτήματα: δεν τους αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, εάν είναι άσχημα κατασκευασμένες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τη μεταφορά τους και έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε έναν θερμικό κύκλο διαφυγής όταν βρίσκονται υπό πίεση. Αυτό σημαίνει πολύ απλά υπό κατάλληλες συνθήκες μπορούν να πάρουν φωτιά. Ευτυχώς, οι συσκευές που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων-λιθίου πρέπει να περιέχουν κυκλώματα που κλείνουν την μπαταρία όταν εντοπίζονται αυτές οι συνθήκες.

 

Τι προκαλεί διόγκωση των μπαταριών;

 

Οι φουσκωμένες μπαταρίες, αν και δεν είναι συχνές, αποτελούν σημαντικό κίνδυνο. Είναι το αποτέλεσμα υπερβολικού ρεύματος μέσα σε ένα κελί της μπαταρίας, το οποίο προκαλεί συσσώρευση θερμότητας και αερίου. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερφόρτιση, ελαττωματική κατασκευή, βαθιά εκφόρτιση ή βλάβη της μπαταρίας. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι ζημιά σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου θα μπορούσε να προκαλέσει και μια άσχημη πτώση του κινητού ακόμα και να φαινομενικά δεν συμβεί κάποια βλάβη στη συσκευή. Ο ισχυρός κραδασμός θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία ιόντων λιθίου προκαλώντας την υπερθέρμανση και έκρηξη.

 

Με τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν, γεννιέται το ερώτημα τι μπορεί να κάνει ο χρήστης ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα; Η ελαττωματική κατασκευή είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της φορητής του συσκευής.

 

Παρακάτω αναφέρονται κάποια βασικά μέτρα που θα βελτιώσουν και θα μεγιστοποιήσουν τη διάρκεια ζωής και την απόδοση της μπαταρίας:

 

 • Μην αφήνετε τη συσκευή σας συνδεδεμένη. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προορίζονται για κύκλους – εκφόρτισης και επαναφόρτισης – οπότε διατηρώντας τις συνδεδεμένες συνεχώς σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως η χωρητικότητά τους.
 • Χρησιμοποιήστε το σωστό φορτιστή ρεύματος. Μερικές φορές συμβαίνει ο αρχικός αυθεντικός φορτιστής ρεύματος να χαθεί ή καταστραφεί και αναζητείται καινούργιος. Η επιλογή μιας φθηνής επιλογής μπορεί να φαίνεται καλή από οικονομικής πλευράς αλλά μπορεί να μην έχει την ίδια ισχύ εξόδου ή την κατάλληλη προστασία από υπερτάσεις και βραχυκυκλώματα και θα μπορούσε να καταστρέψει την μπαταρία ή τη συσκευή σας, καθιστώντας την εντέλει κακή επιλογή.
 • Αντικαταστήστε την μπαταρία εάν είναι κατεστραμμένη ή δεν λειτουργεί πλέον όπως πρέπει. Όλες οι μπαταρίες έχουν έναν συγκεκριμένο χρόνο ζωής, οπότε όταν η απόδοση και ο χρόνος εκφόρτισης πέσουν σημαντικά, είναι ένδειξη ότι η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση.
 • Η συσκευή και κατ’ επέκταση η μπαταρία θα πρέπει να βρίσκεται, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να μην εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου. Αυτό προκαλεί κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας του κινητού και της μπαταρίας, μειώνοντας έτσι την διάρκεια ζωής της ή ακόμα σε ακραίες συνθήκες ζέστης να προκαλέσει και ανάφλεξη.

 

Εμείς στην HitechDoctor αναλαμβάνουμε την αντικατάσταση της μπαταρίας της φορητής σας συσκευής, είτε αυτή είναι κινητό τηλέφωνο, tablet ή φορητός υπολογιστής (laptop) υπεύθυνα και με απόλυτη ασφάλεια. Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη γκάμα μπαταριών για όλα τα μοντέλα κινητών τηλεφώνων της αγοράς, είτε πρόκειται για android τηλέφωνα είτε για όλη τη γκάμα των iPhones της Apple και φυσικά για όλες τις μάρκες tablets της αγοράς.

 

Ειδικά στα κινητά τηλέφωνα, η αντικατάσταση της μπαταρίας κυρίως στις high end συσκευές αλλά και σε πολλές middle range πλέον, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο ήταν στο παρελθόν. Παλιότερα αρκεί να άνοιγες το πίσω καπάκι του κινητού, το οποίο συνήθως ήταν κουμπωτό και εύκολα αποσπώμενο και είχες άμεση πρόσβαση στην μπαταρία οπότε και προχωρούσες στην αντικατάστασή της. Τώρα τα πράγματα έχουν γίνει λίγο περισσότερο περίπλοκα. Τα back covers των κινητών είναι κολλημένα με ισχυρή κόλλα στο σασί του κινητού και απαιτείται τεχνική γνώση αλλά και προσοχή για να αποκολληθεί σωστά χωρίς τον κίνδυνο ραγίσματος ή ακόμα χειρότερα σπασίματος. Έπειτα και η ίδια η μπαταρία είναι κολλημένη στην πλάτη του κινητού και χρειάζεται και εκεί ιδιαίτερη προσοχή για την σωστή και ασφαλή απόσπασή της. Ένα λάθος και μπορεί να προκαλέσει είτε ζημιά στο ίδιο το κινητό είτε ακόμα και ανάφλεξη της μπαταρίας, ειδικά αν είναι ήδη φουσκωμένη, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

 

Για αυτούς τους λόγους, η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι μια σοβαρή και εξειδικευμένη υπόθεση η οποία πρέπει να ανατίθεται στους ειδικούς, όπως είμαστε εμείς στην HitechDoctor

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούμε είναι γνήσιες ή άριστης ποιότητας ΟΕΜ διασφαλίζοντας έτσι την άριστη ποιότητα  του ανταλλακτικού.

 

Γιατί να επιλέξετε τη HitechDoctor:

 • Οι τεχνικοί μας βρίσκονται χρόνια στην αγορά και έχουν αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία στην επισκευή κινητών τηλεφώνων.
 • Χρησιμοποιούμε εργαλεία και μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία της επισκευής και άψογα αποτελέσματα.
 • Είμαστε οικονομικοί. Οι τιμές μας είναι οι πιο ανταγωνιστικές της αγοράς γιατί θέλουμε πρώτα απ’ όλα ο πελάτης μας να γίνει ο φίλος μας που θα μας εμπιστευτεί ξανά σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Για εμάς, τα καλά λόγια του πελάτη μας είναι η καλύτερη διαφήμισή μας.
 • Τα ανταλλακτικά μας είναι πάντα και μόνο κορυφαίας ποιότητας γιατί πιστεύουμε ότι στην σωστή και επιτυχή επισκευή δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα.
 • Παρέχουμε δωρεάν τεχνικό έλεγχο κατά την παραλαβή ώστε να ελέγξουμε τυχόν άλλα προβλήματα και δυσλειτουργίες της συσκευής σας αλλά και πριν την παράδοση της σε εσάς ώστε να διασφαλίσουμε την άψογη λειτουργία της μετά την επισκευή.
 • Μέσω της εταιρείας ταχυμεταφοράς που συνεργαζόμαστε έχετε τη δυνατότητα χωρίς κόπο, εύκολα και γρήγορα να μας αποστείλετε το κινητό σας στο εργαστήριο μας εντελώς δωρεάν και μετά την επισκευή με την ίδια διαδικασία να το παραλάβετε στο χώρο σας ή όπου εσείς μας υποδείξετε.
 • Πέρα από την αποστολή της συσκευής στο χώρο μας, προσφέρουμε την πρωτοποριακή υπηρεσία της επισκευής της συσκευής σας (στις περιπτώσεις βέβαια που αυτό είναι εφικτό) στον δικό σας χώρο. Αν είστε λοιπόν πολυάσχολος/η, δεν έχετε το χρόνο να έρθετε σε εμάς, με ένα τηλεφώνημα οι τεχνικοί μας έρχονται στον δικό σας χώρο και αναλαμβάνουν την επισκευή της συσκευής σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από το σπίτι ή την εργασία σας.
 • Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό για εμάς, είναι ότι αγαπάμε τη δουλειά μας. Η επισκευή μιας συσκευής αποτελεί μια πρόκληση ώστε να φέρουμε σε πέρας και να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι ο ευχαριστημένος πελάτης όταν παραλαμβάνει τη συσκευή του πλήρως άψογη και λειτουργική, έτοιμη προς χρήση.

Αξίζει να μας επισκεφτείτε, να γνωριστούμε και να δείτε από κοντά τη δουλειά μας. Για εμάς η εμπιστοσύνη του πελάτη μας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και ικανοποίηση. Θέλουμε να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες μας και να αποτελέσετε για εμάς την καλύτερη διαφήμιση στους φίλους και συνεργάτες μας και γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε ότι για δική σας ασφάλεια, προτείνουμε πριν από κάθε επέμβαση στη συσκευή σας, να έχετε κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων και των αρχείων σας.

Σχετικά με το HitechDoctor

Το τηλέφωνο μας είναι: +30 6981 882005 (Viber & WhatsApp)
Η διεύθυνσή μας: Στρατηγού Μακρυγιάννη 109, 183 45 Μοσχάτο, Αττική