Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα

0
753

silogos 8essalon papagouΈγιναν στις 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους άξιους Ηγέτες της Καρδίτσας, το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ(1913 – 1998) γεννημένο στο  χωριό Αρτεσιανό και τον Πρωθυπουργό και Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα(1883 – 1953) γεννημένο στο  χωριό Μορφοβούνι του Νομού Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου των «Εν Αθήναις Διαβιούντων Καρδιτσιωτών». Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ.κ. Θεοδώρητος και παρέστησαν νυν και πρώην βουλευτές, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, πρώην Πρόεδροι της Βουλής και πλήθος κόσμου.

 

Το Σύλλογό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Δημήτρης Σκύφτας και Δημήτρης Σελεμέκος, που παρέστησαν και κατέθεσαν στέφανο και στα δύο άξια τέκνα της Θεσσαλίας. Μίλησαν για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο η Φιλόλογος  κ. Νέλλη Παναγοπούλου – Τσαγανού και για τον Πρωθυπουργό και Στρατηγό η εγγονή του πρώην Υπουργός κ. Ελισάβετ Παπαζώη.

 

Η εκδήλωση ήταν σπουδαία και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Κώστα Κουσαή και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Δηλώνουμε ότι θα θυμόμαστε και θα τιμάμε ΠΑΝΤΑ τόσο τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που πλημμύριζε η ψυχή του από Θρησκεία και Πατρίδα, όσο και τον Πρωθυπουργό και Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα τον Απλό και Έντιμο αγωνιστή.