Δύο σεμινάρια αναζήτησης εργασίας πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς

0
140
διαφήμιση

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τρία βιωματικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και επαγγελματικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κηφισιάς με σκοπό την υποστήριξη των ανέργων ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, στις συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Κηφισιάς και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου προκειμένου  να προσφερθεί σε άνεργους δημότες η δυνατότητα να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια ήταν:

  1. «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας»: Προτάθηκαν χρήσιμα εργαλεία για τη διαδικασία της αναζήτησης εργασίας.
  2. «Διαχείριση Άγχους»: Αναλύθηκε η έννοια του στρες και οι αρνητικές συνέπειες στην απόδοση, τη συμπεριφορά και την υγεία. Παρουσιάστηκαν μικρά μυστικά για τη διαχείρισή του.
  3. «Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη»: Τα δέκα λεπτά μιας συνέντευξης είναι πιθανό να κρίνουν το προσωπικό επαγγελματικό μας μέλλον. Στο εργαστήριο δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για το πώς ο υποψήφιος μπορεί να παρουσιάσει τις ικανότητές του, τις εμπειρίες του ακόμα και τις προσωπικές του αξίες.

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τη σύμβουλο Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Σύζινου