Διατροφή για μεσήλικες: Ποιες τροφές πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή σας αν είστε πάνω από 40 ετών

0
395
Ακολουθήστε μας στα social media

Διατροφή για μεσήλικες: Ποιες τροφές πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή σας αν είστε πάνω από 40 ετών

Οι απαγορευμένες τροφές για μεσήλικες είναι εκείνες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών, γι’ αυτό θα πρέπει ν’ αποφεύγονται δια ροπάλου.

 

Η διατροφή έχει ως γνωστό μεγάλη επίδραση στην υγεία. Η φυσική κατάσταση, η ευεξία και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε εξαρτώνται από το περιεχόμενο που επιλέγουμε να έχει η διατροφή μας.

 

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση λιπαρών τροφών αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών, ενώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αποτελεί εγγύηση για καλή υγεία.

 

Η ηλικία παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιες τροφές που καταναλώνατε σε νεότερη ηλικία, πρέπει να αποφεύγονται καθώς μεγαλώνετε.

 

Για παράδειγμα, οι άνδρες πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και υψηλής αρτηριακής πίεσης όταν βρίσκονται κοντά στα 50.

 

Απαγορευμένες τροφές για μεσήλικες: Τηγανητά

 

 

Οι λιπαρές τροφές αυξάνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Επειδή τηγανίζονται σε ανθυγιεινά λάδια, συνδέονται επίσης με τον κίνδυνο υπέρτασης. Αντί για τηγάνισμα, επιλέγετε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, όπως το ψήσιμο με λίγο λάδι.

 

Απαγορευμένες τροφές για μεσήλικες: Επεξεργασμένα κρέατα

 

 

Σε αυτά περιλαμβάνονται το μπέικον, τα λουκάνικα και το κρέας σε κονσέρβα. Τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες και αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. Αν δεν μπορείτε να αποκλείσετε τα αλλαντικά από τη διατροφή σας, τρώτε μικρότερες ποσότητες και προτιμάτε παράγωγα γαλοπούλας και όσα έχουν λίγα έως καθόλου λιπαρά.

 

Απαγορευμένες τροφές για μεσήλικες: Μοσχαρίσια μπριζόλα

 

 

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε μια καλοψημένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, είναι όμως ένα από τα πιο παχυντικά κρέατα. Επιλέγετε λοιπόν άπαχα μέρη του ζώου.

 

Απαγορευμένες τροφές για μεσήλικες: Μπάρες πρωτεΐνης

 

Οι περισσότερες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δίνουν πολλές θερμίδες. Είναι προτιμότερο να παίρνετε πραγματικές πρωτεΐνες από υγιεινές τροφές όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.