ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΠΗ.

0
221
Ακολουθήστε μας στα social media

ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΠΗ.

Ακόμα ένα κύκλο μαθημάτων πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα μέλη των δημοτικών του ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, Ηρακλειώτισσα, Ματίνα Συνδουκά, επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα τα ΚΑΠΗ της οδού Πολυτεχνείου, της οδού Πρασίνου Λόφου και της οδού Σαλαμίνος συμπληρώνοντας έτσι έναν πρώτο γύρο επισκέψεων σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης, ο οποίος ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι.

Σε κάθε ΚΑΠΗ έδειξε σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους απλές, πολύτιμες όμως, τεχνικές για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες σε κάποιον που κινδυνεύει η ζωή του όπως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR), ανάνηψη σε πνιγμό κ.α. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι εντελώς δωρεάν και θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.

«Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο αγαθό από τη ζωή και πιο χρήσιμες γνώσεις από αυτές που σε βοηθάνε να την προστατεύσεις. Για αυτό και η δημοτική μας αρχή έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όλων των δημοτών επάνω σε πρακτικές διάσωσης και πρώτων βοηθειών. Αρχικά στα παιδιά με ειδικά σεμινάρια στα σχολεία της πόλης μας, τώρα πλέον και στα… μεγάλα παιδιά με ανάλογη δράση στα ΚΑΠΗ του Δήμου», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.