Δημάρχου Βριλησσίων: Επίσκεψη  στα Εκπαιδευτήρια «Καντά».

0
63
Ακολουθήστε μας στα social media

Δημάρχου Βριλησσίων: Επίσκεψη  στα Εκπαιδευτήρια «Καντά».

Επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια Καντά πραγματοποίησε, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης,

όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα για τη βιώσιμη κινητικότητα με μηδενικούς ρύπους, εντός αστικού ιστού.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δήμος Βριλησσίων, αλλά και για τις προτάσεις εναλλακτικής μετακίνησης, που υλοποιεί τμηματικά, με στόχο την αλλαγή κυριαρχίας του αυτοκινήτου στην πόλη, και την αντικατάσταση αυτού με ήπια μέσα κοινής χρήσης. Ήδη με την προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις δημοτικές υπηρεσίες και 46 ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα Βριλήσσια θα αποτελούν στο άμεσο μέλλον μια πόλη προσβάσιμη και φιλική για το περιβάλλον και τους δημότες.
Επίσης, δήμαρχος και μαθητές αναφέρθηκαν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής μας, αλλά και τις δράσεις που πρέπει άμεσα να ληφθούν για το κλίμα, διαφορετικά οι επιπτώσεις αυτές θα ενταθούν.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο κ. Βαφειάδης κάλεσε τους μαθητές να τον ενημερώνουν για όποιο «παράπονο» ή πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην πόλη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά « εσείς είστε οι πιο αντικειμενικοί κριτές για την κοινωνία μας. Σας καλώ να συνεργαστούμε και να σχεδιάσουμε την πόλη που εσείς έχετε ονειρευτεί»
380820971 653451226892511 5808238180229799236 n