Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι (rapid tests Covid-19)

0
450
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι (rapid tests Covid-19)

Ο ΕΟΔΥ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 04/02 δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με σκοπό την πρόληψη της μετάδοσης του covid – 19 στην πόλη μας.

 

Η δράση έλαβε χώρα στο πάρκο Γ. Αποστολάκης στη Νέα Χαλκηδόνα. Ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου μας να είναι αξιοσημείωτη.

Υπενθυμίζουμε πως αντίστοιχοι προληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές ημέρες (26/01/2021) και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Συνολικά σήμερα πραγματοποιήθηκαν 544 rapid tests και προέκυψαν 6  θετικά (ποσοστό 1,1%).

 

 

Οι ενέργειες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από την αρχή της πανδημίας

 

Εδώ και έντεκα περίπου μήνες βρισκόμαστε απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη για την κοινωνία μας κατάσταση, μία κατάσταση που έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όχι μόνο της πόλης μας, όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρου του πλανήτη.

 

Μία κατάσταση που φυσικά κανείς μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει και κανείς δεν περίμενε.

 

Ωστόσο στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και πριν από τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

 

– Κλείσαμε τα ΚΑΠΗ, ακυρώσαμε τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει

– Ξεκινήσαμε αμέσως τις απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια

– Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κάναμε προληπτικούς ελέγχους και τεστ σε εργαζόμενους του Δήμου

 

Το φθινόπωρο του περασμένου έτους, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, εντείνοντας τις προσπάθειές μας.

 

– Δεσμεύσαμε 1.200 μοριακά και rapid tests, ώστε να μπορούμε να κάνουμε εκεί όπου χρειαζόταν προληπτικούς ελέγχους (π.χ. σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με δημότες κ.λπ.)

– Χορηγήσαμε προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία με δαπάνες του Δήμου

– Προμηθεύσαμε με φορητούς υπολογιστές τα σχολεία του Δήμου μας

– Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχωρήσαμε σε 2 προληπτικούς ελέγχους (rapid tests – covid 19) δωρεάν για όλους τους συμπολίτες μας, σε κεντρικά σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας

– Συνεχίζουμε τις απολυμάνσεις όπου κρίνεται απαραίτητο

– Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου όσον αφορά το προσωπικό του Δήμου μας

 

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ότι πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε όλα όσα υποδεικνύονται από τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς.

 

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά εγρήγορση και απαρέγκλιτη τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας από όλους.

 

Δεν πανικοβαλλόμαστε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας, μένουμε ασφαλείς!