Δήμο Αμαρουσίου: Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο. 

0
292
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμο Αμαρουσίου: Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο. 

Πρόταση χρηματοδότησης υποβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του πευκόφυτου κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται και το γηπεδάκι του Αρίωνα στην περιοχή της Νέας Λέσβου, συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων.

Μετά την υποβολή της μελέτης, που έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις της ομάδας παρακολούθησης του Δήμου, ο Δήμος θα υποβάλλει τη μελέτη προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο του Πράσινου Ταμείου και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής γίνεται πράξη και ένας χώρος που για δεκαετίες έμενε ξεχασμένος και παραμελημένος θα αναβαθμισθεί σ’ ένα χώρο αναψυχής, άθλησης και περιπάτου για τους κατοίκους της γειτονιάς, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινής ζωής.

Η μελέτη προβλέπει τη συνολική αναβάθμιση του χώρου, με σεβασμό στην υπάρχουσα χλωρίδα, την εξυγίανση και φροντίδα των φυτεύσεων, την ενίσχυση του φυσικού κεφαλαίου, την αποκατάσταση των υφιστάμενων υπαίθριων αθλητικών χώρων, την αποκατάσταση των φθορών στο υφιστάμενο κτήριο, wc και των λοιπών βοηθητικών χώρων και τέλος τη δημιουργία καθιστικών και περιπατητικών διαδρομών.