Δήμος Χαλανδρίου : Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023, μουσική παράσταση Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή.

0
94
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Χαλανδρίου : Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023, μουσική παράσταση Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή.

Τη μουσική παράσταση Ενθύμιον Νότη ΜαυρουδήΑπό την άκρη τ’ ουρανού ως τα φεγγάρια παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση του  Κώστα Ιωαννίδη σε σύμπραξη με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης) και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη.

Το  πρόγραμμα της βραδιάς – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και κιθαριστή περιλαμβάνει κομμάτια από τη δεκαετία του ‘60, όπως τα Άκρη δεν έχει ο ουρανός, Ήταν μεγάλη η νύχτα, Φώναξέ με, από την επιστροφή του Νότη Μαυρουδή στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετία του ‘70, όπως τα Κρίση (σε ποίηση Μάνου Χατζιδάκι), Σε όπλα επίφοβα, καθώς επίσης από την πιο «ώριμη» δημιουργική του περίοδο, όπως τα Κοντά σου (σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη), Ίσως φταίνε τα φεγγάριαΘα πλέξω μενεξέδεςΠρωινό Τσιγάρο και άλλα. Κατά το πρώτο μέρος της βραδιάς, η συμφωνική ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα προκλασικής και κλασικής περιόδου, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει η «Κιθαριστική Ορχήστρα» του Μουσικού Εργαστηρίου του Δήμου Χαλανδρίου, σε διεύθυνση Αλίκης Νταή.

Η Συμφωνική Oρχήστρα Nέων του Δήμου Χαλανδρίου συγκροτήθηκε μέσω διετούς (2017-19) προγράμματος συνεργασίας με την Underground Youth Orchestra και από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε την αυτόνομη πορεία της. Σήμερα, έχοντας κατορθώσει να διατηρήσει τη λειτουργία της μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, συνεχίζει τη διαδρομή της με ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα του Χαλανδρίου, προσφέροντας σε δεκάδες παιδιά και νέους/ες μουσικούς της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τη δυνατότητα να συνυπάρχουν μέσα από τη συμφωνική μουσική και να συνεργάζονται για την ομαδική έκφραση. Η λειτουργία της έχει γίνει αφορμή για τη συνεργασία μουσικών – εκπαιδευτικών δομών της πόλης, ενώ στο πλαίσιο της διεθνούς καλλιτεχνικής ανταλλαγής έχει συνεργαστεί με σημαντικές νεανικές συμφωνικές ορχήστρες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που έχουν φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου

Διεύθυνση:  Κώστας Ιωαννίδης

Σολίστ: Κώστας Θωμαΐδης

Guitarte ensemble: Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης, Νίκος Χατζηελευθερίου
 

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου