Δήμος Παπάγου -Χολαργού: Προβολή της ταινίας «Οι ομπρέλες του Χερβούργου»

0
201
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Παπάγου -Χολαργού: Προβολή της ταινίας «Οι ομπρέλες του Χερβούργου»

O  Δήμος Παπάγου -Χολαργού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές, με κλασικά αριστουργήματα του Γαλλικού κινηματογράφου.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ώρα 19.00  στο Αμφιθέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» θα προβληθεί η ταινία «Οι ομπρέλες του Χερβούργου»  (Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – Λ. Περικλέους  55  Χολαργός), Κτίριο Δημάρχου «Χαράλαμπου Σκούρτη»).

Μουσική, ρομαντική, αισθηματική, ταινία (Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 1964). Σκηνοθεσία : Ζακ Ντεμί .Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Νίνο Καστελνουόβο και Αν Βερνόν.  Μουσική: ο Μισέλ Λεγκράν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η 17χρονη Ζενεβιέβ της οποίας η μητέρα έχει μια επιχείρηση με ομπρέλες, αγαπά τον Γκυ. Η κυρία Έμερι δεν βλέπει με καλό μάτι αυτό το ειδύλλιο με έναν νεαρό μηχανικό.. Όταν το ανακοινώνει στη μητέρα της  ότι σχεδιάζουν  να παντρευτούν, εκείνη το απαγορεύει, λέγοντας ότι ο Γκι είναι πολύ νέος Ο Γκυ καλείται στο στρατό, για τον πόλεμο της Αλγερίας και η Ζενεβιέβ του δίνεται πριν την αναχώρησή του. Μένει έγκυος. Ο Γκυ στέλνει  ελάχιστα νέα. Πιεσμένη από τη μητέρα της,  συμφωνεί να παντρευτεί τον Ρολάν έναν πλούσιο έμπορο διαμαντιών. Λίγα χρόνια αργότερα, ένα βράδυ ο Χριστουγέννων ο  Γκυ γυρίζει…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ