Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας: Σε Ετοιμότητα Μετά Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

0
297
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας: Σε Ετοιμότητα Μετά Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Όπως προκύπτει από το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

 

 

Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν.

 

 

Θερμαινόμενος χώρος στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού:

 

 

To ΚΑΠΗ Νέας Χαλκηδόνας (Ελ. Βενιζέλου 46, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2531333) από την Κυριακή 28-01-2024 έως και την Τρίτη 30-01-2024, θα λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος καθ’ όλο το 24ωρο.

Αν προκύψει ανάγκη οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Τομπούλογλου στο τηλέφωνο 6944383886, αλλά και με τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία κ. Γρηγόρη Κοττέ στο τηλέφωνο 6970806762.

 

 

Σε περιπτώσεις που αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν από το ψύχος μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ευτυχία Παπαλουκά στο τηλέφωνο 6932476840, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξή τους.

 

 

Για οδηγίες προφύλαξης από χιονοπτώσεις – παγετό, και από πλημμύρες, μπορείτε να συμβουλεθείτε τους παρακάτω συνδέσμους της ΓΓΠΠ:

 

 

https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/plimmyres

 

 

https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/hionoptoseis-pagetos

 

 

https://civilprotection.gov.gr/deltia-tupou/epideinosi-toy-kairoy-apo-ayrio-kyriaki-me-aisthiti-ptosi-tis-thermokrasias

 

 

Προς ενημέρωση των πολιτών, ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα της ΕΜΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.