Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Διαφορετικός εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

0
464
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Διαφορετικός εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Διαφορετικός εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης
Διαφορετικός και προσαρμοσμένος στις συνθήκες της εποχής ήταν ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης με περιορισμένη συμμετοχή.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του εορτασμού πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο δίπλα από τον Ναό, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στις εκδηλώσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid- 19.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο: «Το Έπος του 1940 είναι γραμμένο με αίμα στις χρυσές σελίδες της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας. Ένα Έθνος που τιμά τους αθάνατους Ήρωες του, με μια Ελληνική Σημαία να κυματίζει με υπερηφάνεια, από άκρο σε άκρο, από θάλασσα και σε ξηρά και να θυμίζει, ότι η Ιστορία δεν ξεχνιέται δεν παραγράφεται δεν παραποιείται. Έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας, να τιμούμε την Ιστορία μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους προς την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, τη νέα γενιά έτσι με ελπίδα και αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον χωρίς να ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν μας! Χρόνια Πολλά!»