Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν rapid tests για covid-19

0
1397
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν rapid tests για covid-19

Δωρεάν rapid tests για covid-19 με τη μέθοδο του drive through θα μπορούν να κάνουν οι Ηρακλειώτες στη νέα ημερομηνία, που ορίστηκε σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον ΕΟΔΥ, για την αναβληθείσα, λόγω καιρού, δράση του προηγούμενου Σαββάτου. Έτσι λοιπόν, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται και πάλι στην πόλη το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 41-45 (στο ρεύμα προς το κέντρο του Ηρακλείου) για να εξετάζουν τους πολίτες που θα περάσουν με το όχημά τους.
Θυμίζουμε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εξεταζόμενοι να έχουν μαζί την ταυτότητά τους, να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους και, βέβαια, να φορούν μάσκα ακόμα και μέσα στο όχημά τους.
Εξετάσεις θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 10 ετών και πάνω, τα οποία, αφήνοντας τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, θα λάβουν με γραπτό μήνυμα τα αποτελέσματά τους.
Για τη μετάβαση στη διαδικασία του drive through test στέλνουμε SMS με τον κωδικό 1 στο 13033.
Προσοχή: ΔΕΝ θα εξετάζονται πεζοί! Στα αυτοκίνητα επιτρέπονται έως 3 επιβάτες οι οποίοι δεν εξέρχονται από το όχημα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ως οχήματα λογίζονται όλα τα τροχοφόρα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο κτλ).
Να σημειωθεί ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προστάζουν ότι σε περίπτωση βροχής δεν δύναται να διεξαχθούν τα τεστ γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των δειγμάτων, ούτε καν με την χρήση σκέπαστρων. Έτσι, σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης οι πολίτες συμβουλεύονται να μην προσέλθουν καθώς η δράση θα μεταφερθεί εκ νέου σε άλλη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει διαρκής ενημέρωση.