Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας

0
454
Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας
Μπορεί αυτή την περίοδο η πανδημία και η πρόληψη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid να είναι η απόλυτη προτεραιότητα στα ζητήματα Υγείας για την καθημερινότητα όλων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε και τις υπόλοιπες πτυχές της φροντίδας για το εαυτό μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, δίνουν την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (2ος όροφος δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρ. Αντύπα).
Η μέτρηση οστικής πυκνότητας είναι κρίσιμη για την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, η οποία, εάν εντοπιστεί νωρίς, μπορεί, με την κατάλληλη αγωγή, να γλυτώσει τον ασθενή από δύσκολες, μελλοντικές καταστάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν θα πρέπει να κλείσουν πρώτα ραντεβού, για το οποίο μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα των Δημοτικών Ιατρείων στα 2132000196 – 187 (εργάσιμες ημέρες και ώρες), ενώ κατά την εξέτασή τους θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία από τον ιό.
Όσοι κλείσουν ραντεβού για την δωρεάν μέτρηση θα μπορέσουν να μετακινηθούν την ημέρα και την ώρα της εξέτασης χρησιμοποιώντας τον κωδικό 1 στο sms που θα στείλουν στο 13033.
Προσοχή, λόγω των συνθηκών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.