Δήμητρα Κεχαγιά: Μείωση απουσιών από 54% σε 27% μετά την αναστολή λειτουργίας

0
237

Δήμητρα Κεχαγιά: Μείωση απουσιών από 54% σε 27% μετά την αναστολή λειτουργίας

Δήμητρα Κεχαγιά: Στις 28 Ιανουαρίου 2020 η Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά, ανέστειλε τη λειτουργία των δύο σχολικών συγκροτημάτων, του 1ου-6ου και του 3ου-5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων. Αιτία της αναστολής ήταν τα πολλά κρούσματα γρίπης στα δύο σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 27/1 απουσίασαν από τα δύο σχολικά συγκροτήματα συνολικά μαθητές σε ποσοστό 54%.  Μετά το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων για τρεις μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών, οι μαθητές επανήλθαν στις αίθουσες και οι απουσίες μειώθηκαν την Τρίτη 4/2 σε μόλις 27%.

Με την ευκαιρία αυτή, η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα η Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ιατρός, Ειδική Παθολόγος κα Ελένη Πολίτη, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εφαρμογή του μέτρου, αλλά παράλληλα επέστησε την προσοχή των γονέων και γενικότερα των πολιτών, όσον αφορά τις ιώσεις και τη γρίπη.

Συνέστησε μάλιστα στους γονείς προληπτικά μέτρα για τα παιδιά και την οικογένεια τα οποία είναι, το καλό πλύσιμο των χεριών, ο εξαερισμός των δωματίων, το βήξιμο σε μάσκα ή στο μανίκι, ή σε άλλο ύφασμα, αλλά όχι σε γυμνά χέρια και τέλος η επίσκεψη σε ιατρό εάν υπάρξει στην οικογένεια κρούσμα με πυρετό άνω των 38ο Κελσίου, για τη χορήγηση αγωγής φαρμάκων που προλαμβάνουν τις ιώσεις, αλλά πάντα μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Δείτε τη δήλωση της κας Πολίτη:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.

Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.

Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.