Δέσποινα Θωμαΐδου: Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα

0
754

Δέσποινα Θωμαΐδου: Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα

Δέσποινα Θωμαΐδου: Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα έδωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας όσον αφορά τον δήμο και τα μέτρα που έχει πάρει όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Δέσποινα Θωμαΐδου: Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα
Δέσποινα Θωμαΐδου: Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα

Δείτε όλη την συνέντευξη

  1. Πόσο έτοιμος είναι ο δήμος για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ;

«Από την ημέρα που ενημερωθήκαμε για το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, προχωρήσαμε άμεσα σε μια σειρά προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού στην πόλη μας, σεβόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία των δημοτών μας και με πλήρες αίσθημα ευθύνης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Έχοντας εκδώσει οδηγίες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχοντας απολυμάνει σχολεία και δημοτικούς χώρους και έχοντας περιορίσει τη λειτουργία των υπηρεσιών θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος έπραξε όλες τις ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην πόλη μας. Πλέον υπάρχει και η ατομική ευθύνη κι εμείς παροτρύνουμε τους δημότες να μένουν σπίτια τους και να τηρούν όλες τους κανόνες υγιεινής».

 

  1. Έχουν γίνει απολυμάνσεις στον δήμο σας; Αν ναι σε ποια κτίρια; Αν όχι σκοπεύετε να κάνετε;

«Πραγματοποιήσαμε προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) καθώς και σε παιδικούς σταθμούς. Αν και η ΚΕΔΕ υποχρέωνε τους Δήμους στους οποίους υπήρχε κρούσμα να προχωρήσουν σε απολυμάνσεις σχολείων, εμείς αποφασίσαμε την προληπτική απολύμανση όλων των σχολείων και των δημοτικών χώρων».

 

  1. Τι γίνεται με τους υπαλλήλους του δήμου και τα κλειστά σχολεία; Μπορούν να φύγουν κάποιες ημέρες για να κρατήσουν τα παιδιά τους;

«Ασφαλώς και είναι πολλοί οι Υπάλληλοι-γονείς που ανησυχούν για τη φροντίδα των παιδιών τους μετά το κλείσιμο των σχολείων. Πολλοί είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν την άδεια ειδικού σκοπού σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επίσης δίνει τη δυνατότητα σε Υπαλλήλους του Δημοσίου, αντί της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού, ο εργαζόμενος γονέας να απασχοληθεί με μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες. Ως Δήμος έχουμε περιορίσει τη λειτουργία των Υπηρεσιών και αναπόφευκτα θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην εξυπηρέτηση του δημότη με μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό, γι’ αυτό και τους καλούμε να εισέρχονται στις Υπηρεσίες μόνο για επείγοντα θέματα και να εξυπηρετούνται μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά από τα αρμόδια τμήματα».

  1. Πιστεύετε πως αν χρειαστεί άμεση επέμβαση του δήμου είστε σε θέση να την δώσετε στον κόσμο;

«Ασφαλώς, διότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα με υπευθυνότητα, συνέπεια και απόλυτο σεβασμό προς τους δημότες μας και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Όλες οι Υπηρεσίες μας συσκέπτονται, ανταλλάσουν δεδομένα και βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμη και σε 24ωρη βάση προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια».

 

  1. Τι μέτρα πήρατε ή σκοπεύετε να πάρετε σαν Δήμος;

«Από την πρώτη στιγμή αναστείλαμε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ διότι πρόκειται για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης. Έχουμε αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ αναστείλαμε τη λειτουργία όλων των δημοτικών χώρων. Προχωρήσαμε σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και πλέον έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας καλώντας τους Δημότες να απευθύνονται στις Υπηρεσίες μόνο για θέματα επείγουσας φύσεως. Ανακοινώσαμε ότι οι Υπηρεσίες δεν δέχεται κοινό παρά μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και προς το παρόν εξυπηρετούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά τους δημότες για την αποφυγή της άσκοπης μετακίνησης. Γενικά με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο τους παροτρύνουμε να παραμένουν στο σπίτι τους και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

 

Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να υπακούσουμε στις οδηγίες των υγειονομικών φορέων και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στην πόλη μας προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτή την παγκόσμια δοκιμασία. Με υπευθυνότητα και σύνεση για την ασφάλεια όλων μας!