Γ. Πατούλης: Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες

0
366
Ακολουθήστε μας στα social media

Γ. Πατούλης: «Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8/2/2021 οι εργασίες βελτίωσης  και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας. Οι επιφάνειες επέμβασης στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής υπερβαίνουν τα 120.000 m²και είναι προϋπολογισμού 15 εκατ.€

Γ. Πατούλης: «Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Βασική προτεραιότητα μας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο»

Ξεκινούν από σήμερα το βράδυ  Δευτέρα 08/02/2021, οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα από την συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Κόδρου στα σίδερα Χαλανδρίου, μέχρι την πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Συνολικά οι επιφάνειες επέμβασης υπερβαίνουν τα 120.000 m² και εκτελούνται στα πλαίσια της σύμβασης: «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 15 εκατ. € με το Φ.Π.Α..

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Βασική προτεραιότητα μας είναι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας αξιοποιείται στο έπακρο προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτερα έργα υποδομών, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας  για ασφαλείς  και άνετες μετακινήσεις».

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Λ. Κηφισίας θα εκτελεστούν εργασίες, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ έως την Βάρκιζα, τμηματικά στην οδό Πανεπιστημίου από Αμαλίας, στην πλατεία Ομονοίας, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως από τον άξονα Καλλιρρόης –Ελ. Βενιζέλου έως την συμβολή της με τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Λαυρίου από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως το Λαύριο τμηματικά. Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθεί και τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων απορροής όμβριων  υδάτων καθώς και αναδιαγράμμιση και νέα διαγράμμιση, όπου απαιτηθεί.