Γιώργος Πατούλης: Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής στο EnergyForum

0
367
Ακολουθήστε μας στα social media

Γιώργος Πατούλης: Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής στο EnergyForum

Γιώργος Πατούλης:Γ. Πατούλης: «Η πρωτοφανής κρίση από τον Covid-19 μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία. Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε έτοιμοι να ενθαρρύνουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, ενώ προχωράμε στη δημιουργία κόμβου Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών»
Στην αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών τόσο από την Κεντρική Διοίκηση, όσο και από την Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους «η πρωτοφανής κρίση από τον Covid-19 θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία», αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στο «EnergyForum – Ξεπερνώντας την πανδημία».
Γιώργος Πατούλης: Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής στο EnergyForum
Γιώργος Πατούλης: Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής στο EnergyForum
Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής η οποία βρέθηκε από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των συνεπειών της, δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες δράσεις και μάλιστα με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Επιπλέον δίνει έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων, στον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της οποίας εξασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος και κοινωνικής ευημερίας.
Επίσης, σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στη δημιουργία κόμβου «Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών», με σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και θα υποστηρίζει τους υποψηφίους επενδυτές στη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών».
Στη συνέχεια τόνισε ότι ο στόχος της Περιφέρειας δεν σταματάει εκεί. «Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η απάντηση είναι σαφής: ο στόχος για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει μέρος της μετα-πανδημικής μας πραγματικότητας.
Η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα. Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε έτοιμοι να ενθαρρύνουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που προήλθε από την αναγκαιότητα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων λόγω του Covid-19 καθώς οι ψηφιακές λύσεις έχουν προωθήσει εικονικούς χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η ψηφιοποίηση δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρικές λύσεις, αλλά παίζει επίσης ρόλο ως ο ενεργοποιητής της κυκλικής οικονομίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις, να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες, να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα, να προωθήσουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος συναλλαγής τους».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy από το επενδυτικό φόρουμ Α-Energy Investments Initiative με τη συνεργασία του ενημερωτικού site www.ecopress.gr και τη συμμετοχή σειράς σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και την ευγενική υποστήριξη της cosmoONE.
Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Ν. Παπαθανάσης, οι  πρώην Υπουργοί και Βουλευτές Θ. Ρουσσόπουλος, Γ. Μανιάτης και Σ. Φάμελλος, ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, οι Γ.Γ. Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, και Γ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης κ.α.