Γιορτή του Πατέρα: Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου

0
97

Γιορτή του Πατέρα: Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου

Του Νίκου Σπιτάλα
 Εδώ και 37 χρόνια ενημερώνω για το τι συμβαίνει στα οικογενειακά θέματα όσον αφορά στα διαζύγια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνω επιστημονικά Συνέδρια, Κάνω έρευνες, δίνω Διαλέξεις όπου μου ζητούν διότι παρατήρησα οτι τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, δεν υπάρχει διάθεση αλλαγών αλλά και δύσκολα μπορούν να αλλάξουν πράγματα όταν αφορούν τα ψυχολογικά-ψυχιατρικά των γονέων και επίσης κάποιων χειριστικών, εγωιστών, ναρκισιστών γονέων οι οποίοι υποβοηθούνται από δικομανείς και πονηρούς δικηγόρους.
Επειδή το θέμα είναι πολύπλοκο, οι πολιτικοί που κλήθηκαν από το ΣΥΓΑΠΑ και εμένα προσωπικά, εδώ και 25 χρόνια, στη χώρα μας, να λύσουν το ζήτημα ή έστω να δώσουν κάποια αρχική βοήθεια από ειδικούς, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να δίνουν υποσχέσεις για ψηφοθηρία και να κάνουν ‘επερωτήσεις’ ή διασκέψεις ή επιτροπές, κτλ ώστε να περάσει ο χρόνος της θητείας τους και να έλθουν οι νέες εκλογές και ούτω καθεξής.
Βασίζονται δε και στη διχόνια ή αφέλεια που χαρακτηρίζει τους Ελληνες πολλοί από τους οποίους ξεπουλιούνται για να εμφανιστούν σε κάποιο κανάλι κουτσομπολίστικο ή δικηγόροι για να αποκτήσουν πελατεία. Τίποτα από όλα όσα πρότεινα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έγινε. Ο αγώνας μου είναι συνεχής παρόλες τις αντιξοότητες και πόλεμο διότι παρατηρώ ακόμα και σήμερα οτι το θέμα διογκώνεται καθημερινά. Μάλιστα με τον κορονοιό, είναι πολλοί που ζητούν βοήθεια διότι επί 3 μήνες δεν εκδίδονταν αποφάσεις και δεν μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους. Επίσης, υπήρχαν και άλλα προβλήματα διότι οι γονείς που είχαν την επιμέλεια δεν έδιναν τα παιδιά με πρόφαση την ασθένεια.
Κάποια άλλοι, από το εξωτερικό επίσης ή που τα παιδιά τους έφυγαν με μαμάδες στο εξωτερικό επίσης έχουν σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα: Πατέρας ξένος , στο διπλωμάτικό σώμα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που το παιδί βρίσκεται με τη μαμά του εδώ στην Ελλάδα, δεν μπορεί να το δει επειδή απαγορεύει η μαμά η οποία έχει την επιμέλεια.. Επίσης, ένας άλλος ακριβώς πριν το κορονοιό πήγε στη Σουηδία για να βρει το παιδί του και μπλοκαρίστηκε εκεί και ούτε είδε το παιδί του.
Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη γονική μέριμνα με την επιμέλεια και την κατοικία. Φώναζε προ του έτους 2000 να γίνει νόμος εναλλασσόμενης κατοικίας αλλά δεν κατάλαβαν. Επίσης, πρότεινα λύσεις για το θέμα της αποξένωσης παιδιών από γονείς δίχως λόγο και πάλι τίοπτα δεν έγινε. Πρότεινα επίσης τη διαμεσολάβηση και εξωδικαστικές λ΄’υσεις αλλά και πάλι τίποτα. Θα πρέπει να γίνουν σωστά οικογενειακά δικαστήρια και με εμπειρογνώμονες άμεση εφαρμογή δίχως αργοπορία διότι με την καθυστέρηση γίνεται πλύση εγκεφάλου στα παιδιά και αποκτούν το σύνδομο Γονικής Αποξένωσης – Αλλοτρίωσης. Επίσης, συνεχίζουν να εκδικάζουν την επικοινωνία με τις διατροφές. Και όμψς, μετά την κρίση υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν χρήματα και ανήκουν στην κατηγορία των νεόπτωχων. Πολλοί έχουν αυτοκτονήσει ως αιτία διαζυγίου ή έχουν κάνει εγκλήματα. Πολλοί δε πατεράδες βρίσκονται στις φυλακές με άδικες κατηγορίες.
Πρότεινα να δοθούν λύσεις από όλα τα Υπουργεία και όχι μόνο το Δικαιοσύνης. Και όλα συγχρόνως εαν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Ειδ’άλλως χειροτευει .
Πρότεινα στα σχολεία να δοθούν σεμινάρια σε δασκάλους- καθηγητές και να διδάσκονται μαθήματα καλού συντρόφου, γονέα, κτλ. Να γίνεται γονική αξιολόγηση, κτλ.
Πρότεινα και πέτυχα να υπάρχει και στη χώρα μας η Γιορτή του Πατέρα κάθε Τρίτη Κυριακή του Ιούνη