Γιάννης Κεχρής: Σκιαγραφώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Τομέα Αθηνών

0
640
Ακολουθήστε μας στα social media

Γιάννης Κεχρής: Σκιαγραφώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Τομέα Αθηνών

 

Ο Γιάννης Κεχρής είναι Χειρουργός – Εντατικολόγος. Κατέχει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και είναι Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αφού επανεξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους μετά τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Πατούλη. Είναι, παράλληλα, Τομεάρχης της Β4 ΝΟΔΕ, και στις Περιφερειακές Εκλογές θα είναι εκ νέου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με την παράταξη «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.  

  • Κύριε Κεχρή, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και την επαγγελματική σας δραστηριότητα;

 

Μεγάλωσα στην Κηφισιά και από το 1998 εγκαταστάθηκα μόνιμα στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, με τη σύζυγό μου, Βίκυ, Σμήναρχο Υγειονομικού. Μετά την αποφοίτησή μου από την Ιατρική Αθηνών, ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική με εξειδίκευση στο Τραύμα και στη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική, συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Harvard και εμπλουτίζοντας περαιτέρω το επιστημονικό μου έργο με πολλαπλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια ιατρικά συνέδρια. Έχω εργαστεί ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Αγγλία, και ακολούθως, δραστηριοποιήθηκα στον ιδιωτικό τομέα, ως Διευθυντής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και εξωτερικός συνεργάτης Γενικός Χειρουργός, ενώ, από το 2019, κατέχω τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Αναπληρωτή Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center». 

 

  1. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείστε χρόνια. Πώς ξεκίνησε αυτό το «σαράκι» της ενασχόλησης με τα «κοινά»;

 

Από μαθητής ακόμα πίστευα, ότι η πολιτική έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την κοινωνία και να προκαλέσει αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, λοιπόν, που μου αρέσει να εστιάζω στα θετικά και όχι στα αρνητικά, επέλεξα να επενδύω στη δράση και όχι στην αντίδραση. Κάπως έτσι, τολμώ να πω, πως η ενασχόληση με τα κοινά ήταν μονόδρομος, και το 2006 πήρα την απόφαση να κατέλθω στον εκλογικό στίβο. Και νομίζω, ότι ήταν η σωστή απόφαση, καθώς μπόρεσα να συνεισφέρω κι εγώ με τον τρόπο μου στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων και στην υλοποίηση εμβληματικών έργων, που βελτιώνουν αισθητά το επίπεδο ζωής όλων. Διαφορετικά, οι συμπολίτες μας δεν θα με τιμούσαν διαχρονικά, αναδεικνύοντάς με πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο Παπάγου – Χολαργού, ούτε χιλιάδες εξ αυτών θα αγκάλιαζαν την υποψηφιότητά μου ως υποψηφίου Δημάρχου, και οπωσδήποτε δεν θα με κατέτασσαν στην τρίτη σε σειρά ψήφων θέση Περιφερειακού Συμβούλου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό.

 

  1. 3. Από τα δημοτικά, ως υποψήφιος δήμαρχος, περάσατε στην Περιφέρεια ως περιφερειακός σύμβουλος. Ποιος είναι ο ρόλος ενός περιφερειακού συμβούλου, κάτι που δεν γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος;  

 

Πράγματι, αν και ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μας, εντούτοις είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο. Άλλωστε, εκλεγόμαστε για να εκπροσωπήσουμε τους κατοίκους, προωθώντας τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. Παράλληλα, συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων σχετικά με θέματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις υποδομές, στο περιβάλλον. Ενώ, ελέγχοντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού διασφαλίζουμε, ότι οι δημόσιοι πόροι χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Έτσι κι εγώ, τόσο ως Περιφερειακός Σύμβουλος, όσο και ως Αντιπεριφερειάρχης, λειτούργησα πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον, προκειμένου οι εκάστοτε αποφάσεις να λαμβάνονται με βάση τις ανάγκες, τις αξίες, αλλά και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών. 

 

  1. 4. Και αντιπεριφερειάρχης Υγείας. Πέρα από το ιατρικό στοιχείο της θέσης, αφού είσαστε γιατρός, ποιές ιδιαίτερες συνθήκες αντιμετωπίσατε;

Είναι αλήθεια πως, όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο της υγείας, κλήθηκα να διαχειριστώ δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς το μείζον ζήτημα ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Και είμαι πραγματικά υπερήφανος, που συμμετείχα ενεργά στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, αφού ως Περιφέρεια Αττικής κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη περιφέρεια, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες για όλους, και κρατώντας την τοπική κοινωνία όρθια. Χαρακτηριστικά να αναφέρω, ότι με παρεμβάσεις άνω των 200 εκ. ευρώ, εξασφαλίσαμε: α)χιλιάδες rapid και μοριακά tests σε κάθε δήμο, β)τη μισθοδοσία 1.481 επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών, γ)σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για νοσοκομεία και δομές υγείας, δ)την κατασκευή του Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι, ε)52 νέα ασθενοφόρα, 8 κινητές μονάδες και 20 μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, στ)ολοκληρωμένα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης της υγείας, ζ)τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 1110, η)βιοϊατρικό εξοπλισμό για το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και θ)την πιστοποίηση της Αττικής από τον ΠΟΥ. Παράλληλα, δώσαμε έμφαση στην κοινωνική μέριμνα, ενισχύοντας κοινωνικές υποδομές και προγράμματα, για την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας: με πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 160 εκ. ευρώ στηρίξαμε 292 κοινωνικές δομές, με πάνω από 255.000 ωφελουμένους, και διασφαλίσαμε τη δωρεάν διανομή τροφίμων, σε 60.000 οικογένειες, μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

 

  1. Και τώρα πάλι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ποιός είναι αυτή τη φορά ο στόχος σας;

Ως Αντιπεριφερειάρχης και ενεργό μέλος της παρούσας Διοίκησης, πιστεύω πως η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί επιλογή, αλλά πρωτίστως αναγκαιότητα. Προτάσσοντας διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, επιδίωξα βέλτιστες λύσεις μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση δυνάμεων και απόψεων. Το ίδιο, λοιπόν, θέλω να πράξω και τώρα, ζητώντας από τους πολίτες να κεφαλαιοποιήσουμε όσα μαζί πετύχαμε. Βασική επιδίωξή μας με τον Νίκο Χαρδαλιά είναι και τα επόμενα χρόνια να είναι χρόνια δημιουργίας και ανάπτυξης για την Αττική και τους πολίτες της. Το πρώτο βήμα το έχουμε ήδη κάνει. Ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία και να κάνουμε το μεγάλο άλμα, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες και στις προοπτικές μιας Περιφέρειας που δεν θα αφήνει καμία και κανέναν πίσω. Ήρθε η ώρα να πάμε την Αττική μας ακόμα πιο μπροστά.

 

  1. 6. Ιατρική, συνδικαλισμός, Περιφέρεια, η οικογένεια πού μπαίνει;

 

Η οικογένεια, για εμένα, έχει ξεκάθαρα τον πρώτο ρόλο. Παιδί τυπικής ελληνικής οικογένειας κι εγώ, ανατράφηκα με τα ήθη, τις αξίες και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα, που την κάνουν να ξεχωρίζει και να παραμένει δυνατή κι ενωμένη με την πάροδο του χρόνου. Λαμβάνοντας, λοιπόν, απεριόριστη αγάπη από δυο υπέροχους γονείς, που μεγάλωσαν εμένα και τον αδελφό μου με δοτικότητα και στοργή, θα έλεγα, πως η οικογένειά μου αποτελεί πηγή δύναμης, έμπνευσης, αλλά και φάρο στη ζωή μου, που καθορίζει την ύπαρξή μου. Εξάλλου, σε όλη μου την επαγγελματική και αυτοδιοικητική διαδρομή έχω για συνοδοιπόρο τη σύζυγό μου, που είναι το διαχρονικό στήριγμα στα εύκολα, και κυρίως στα δύσκολα. Μαζί έχουμε μια καταπληκτική κόρη, τελειόφοιτο Γεωπονικής, που μόλις ολοκλήρωσε την πρακτική της στο Βερολίνο και ετοιμάζεται για τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της γενιάς της θα συνεχίσω να εργάζομαι με την ίδια συνέπεια και την ίδια προσήλωση. 

  

  1. 7. Σε λιγότερο από ένα μήνα οι ψηφοφόροι θα βρίσκονται μπροστά στις κάλπες. Τί θέλετε να τους πείτε;

 

Το 2019, αποφασίσαμε μαζί να γυρίσουμε σελίδα, αφήνοντας πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος. Και πράγματι, μέσα από τα χιλιάδες έργα και τις παρεμβάσεις, που προωθήσαμε, αναβαθμίσαμε την καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς. Με παρακαταθήκη αυτό το έργο και πυξίδα των πολιτικών μας τον άνθρωπο, πρέπει να πορευτούμε το ίδιο αποφασιστικά. Κοιτώντας σας, λοιπόν, στα μάτια, σάς καλώ να με στηρίξετε στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και να είστε και πάλι δίπλα μου, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να συγκροτήσουμε μια Περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης και ανθρωπιάς. Με Περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Αττική και τα παιδιά μας. Γιατί ο τόπος μας είναι ευθύνη όλων μας! 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας

Ταμίας Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Χειρουργός – Εντατικολόγος

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ