Βριλήσσια Κορονοϊός: Μέτρα πρόληψης του από τον γιατρό εργασίας

0
1412
Ακολουθήστε μας στα social media

Βριλήσσια Κορονοϊός: Μέτρα πρόληψης του από τον γιατρό εργασίας

Βριλήσσια Κορονοϊός: Ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού του κορονοιού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βριλησσίων, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Ξένου Μανιατογιάννη.
Σύμφωνα με τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ο ιατρός εργασίας του Δήμου, Ειδικός Παθολόγος κ. Μιντζιάς Θεόδωρος, ενημέρωσε το προσωπικό του Δήμου για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού Covid-19, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή πρόληψη.


Ο Δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, επεσήμανε τη σημαντικότητα τήρησης των κανόνων προσωπικής υγιεινής και τόνισε πως ο Δήμος παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και τηρεί πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει.
«Δεν παρεκκλίνουμε των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και δεν αποσκοπούμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Προχωρήσαμε σε καθολική απολύμανση στον Δήμο, ενημερώνουμε και μοιράζουμε αντισηπτικά σε όλους τους χώρους. Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται, για να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία. Δεν λειτουργούμε με πανικό, παραμένουμε πιστοί στις συστάσεις των αρμόδιων και είμαστε συνεπείς στους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής».


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον ιατρό εργασίας του Δήμου Βριλησσίων


– έγινε ενδελεχής ενημέρωση για πιστή εφαρμογή των οδηγιών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Υπουργείο Υγείας,
– δόθηκε έμφαση στο πλαίσιο πρόληψης και τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής,
– δόθηκαν οδηγίες για τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων που δέχονται μεγάλο μικροβιακό φορτίο,
– διανεμήθηκε σχετικό υλικό και ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να είναι προσεκτικοί και ψύχραιμοι τηρώντας πάντα τις κατευθυντήριες γραμμές.