Βριλήσσια: Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού λόγο καιρού

0
296
Ακολουθήστε μας στα social media

Βριλήσσια: Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού λόγο καιρού

Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ

Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων, καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Βριλήσσια: Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ
24ώρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων ανοίγει θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των συμπολιτών μας, λόγω των επικείμενων χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Συγκεκριμένα από αύριο Δευτέρα 29/01/2024 στις 19:00 έως την Τετάρτη 31/01/2024 στις 19:00 θα λειτουργεί σε 24ώρη βάση η αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων στην οδό Κισσάβου 11.

Βριλήσσια: Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ
24ώρη γραμμή επικοινωνίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων

Ο μηχανισμός του Δήμου Βριλησσίων έχει τεθεί σε επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Αττική.

Οι δύο τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας από Δευτέρα 29/01/2024 έως Τετάρτη 31/01/2024, προκειμένου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες να επεμβαίνουν άμεσα για παροχή βοήθειας, όπου απαιτηθεί.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα  6942475475  – 210 6130917

Βριλήσσια: Εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ

9 σημεία διανομής αλατιού για τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων

Από εννέα σημεία μπορούν να προμηθεύονται αλάτι για τις ανάγκες αποχιονισμού των πεζοδρομίων και των αυλών τους οι κάτοικοι του Δήμου Βριλησσίων εν όψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

1) Πλατεία 25ης Μαρτίου Άνω Βριλήσσια

(Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Μεγ. Αλεξάνδρου)

2) Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Άνω Βριλήσσια

(Μιαούλη και Κολοκοτρώνη)

3) Τέρμα οδού Κισσάβου

(Χώρος στάθμευσης Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου)

4) Μακεδονίας και Κύπρου έναντι πλατείας Μ. Ανδρόνικου

5) Φλωρίνης και Κύπρου έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου

6) Λεωφόρος Πεντέλης 62 έξω από τον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας

7) Ομήρου και Σπάρτης Δυτικά Βριλήσσια

8) Αγίου Αντωνίου και 28ης Οκτωβρίου

9) Λ. Αναπαύσεως στην είσοδο της πρ. Ναυτικής Βάσης

Οι συμπολίτες μας μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 28/01/2024 και μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας
Πολ. Προστασία: Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με γνώμονα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 27/01/2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τίθεται σε εφαρμογή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου Βριλησσίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων, καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Ο Δήμος Βριλησσίων βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση και το παρκάρισμα των οχημάτων τους κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περιπτώσεις εκδήλωσης χιονοπτώσεων και παγετού:

 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων

Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)