Βουλή Ελλήνων: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού

0
280
Βουλή Ελλήνων- Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού- Δήμητρα Κούτρα
Ακολουθήστε μας στα social media

Βουλή Ελλήνων: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού, που απεβίωσε χτες σε ηλικία 89 ετών, άρχισαν οι εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Βουλή Ελλήνων- Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού- Δήμητρα Κούτρα – Φωτογραφία

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης τόνισε:

 

«Πριν εισέλθουμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, επιτρέψτε μου να αναφερθώ στον χαμό του Βασίλη Βασιλικού ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους γνωστότερους Έλληνες συγγραφείς παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς. Από τα κορυφαία έργα του θεωρείται το «Ζ» το οποίο έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Κώστα Γαβρά, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Εκτός από το σπουδαίο έργο του στον πολιτισμό, ο Βασίλης Βασιλικός ξεχώρισε και για την ενασχόλησή του με τα κοινά. Στις εκλογές του 2019 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την περίοδο 2019-2023, συνέβαλε αποφασιστικά στις προσπάθειες της Βουλής των Ελλήνων για την αναβάθμιση του πολιτισμού στην χώρα μας.

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και να προχωρήσουμε στη μνήμη του σε ενός λεπτού σιγή.