Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε η εικόνα για τις 13 περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους.

0
1220
Ακολουθήστε μας στα social media

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε η εικόνα για τις 13 περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους.

Στην ΕΡΤ ο κ. Λιβάνιος είπε: «Τα αποτελέσματα θα πάνε σχετικά γρήγορα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι όλα τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, έχουν εφοδιαστεί με ένα τάμπλετ, το οποίο θα μεταδώσει αμέσως το αποτέλεσμα υπέρ των συνδυασμών. Δηλαδή τι ψήφους πήρε ο κάθε συνδυασμός που μετέχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

«Και δεύτερον, υπάρχει μία προτεραιοποίηση, ένας δακτύλιος, σύστημα μονών – ζυγών, προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μεν μονά τμήματα να ανοίξουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών, στα δε ζυγά τμήματα πρώτα την κάλπη των περιφερειακών εκλογών, ώστε να είναι ομοιόμορφη η ροή των αποτελεσμάτων που θα βλέπουμε, που θα δούμε αύριο το βράδυ» 

Για της δημοτικούς συμβούλους, είπε: «Εκ των πραγμάτων όταν συζητάμε για ψηφοδέλτια που έχει 104, 110, 120 περίπου άτομα στα μεγάλα ψηφοδέλτια θα υπάρξει μια καθυστέρηση. Αλλά φαντάζομαι από τα μεσάνυχτα θα αρχίσουμε να έχουμε και ροή στους δημοτικούς συμβούλους. Σίγουρα στους μικρότερους δήμους θα πάει πολύ πιο γρήγορα. Θα χρειαστεί να περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες για τις Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τους άλλους μεγάλους δήμους».