Έμφραγμα στις γυναίκες: 6 προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα λίγο πριν την καρδιακή προσβολή

0
619
Ακολουθήστε μας στα social media

Έμφραγμα στις γυναίκες: 6 προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα λίγο πριν την καρδιακή προσβολή

Έμφραγμα: Πρόκειται για μία από τις αιτίες που οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, που ζούμε, «φεύγουν» πολύ νωρίς. Δηλαδή, πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία. Ποιοι είναι οι λόγοι; Μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι. Όσον αφορά τις γυναίκες, μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται να εκδηλώσουν έμφραγμα από την παρακάτω συμπτωματολογία. Αναλυτικότερα:

Έμφραγμα – Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν έξι συμπτώματα, τα οποία εμφανίζουν μόνο, οι γυναίκες

– Πόνος στην πλάτη, το σαγόνι, τον λαιμό, τους ώμους: Ο πόνος σε αυτά τα σημεία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς το έμφραγμα συνδέεται συνήθως με πόνο στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα και όχι στον λαιμό ή τη γνάθο. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή ξαφνικός. Μπορεί ακόμη και να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Οξύς πόνος στο στομάχι, ναυτία: Κάποια σημάδια του εμφράγματος συγχέονται με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης, της γρίπης ή της έντονης καούρας. Συχνά οι γυναίκες αισθάνονται πίεση στην κοιλιακή χώρα, η οποία στις περιγραφές τους συγκρίνεται με «έναν ελέφαντα που κάθεται στο στομάχι».

Έμφραγμα – Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα συμπτώματα, τα οποία εμφανίζουν μόνο, οι γυναίκες

– Κρύος ιδρώτας: Ο κρύος ιδρώτας είναι ακόμη ένα κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες που συχνά ερμηνεύεται ως εκδήλωση άγχους. Αν όμως δεν είχατε ανάλογο σύμπτωμα στο παρελθόν, πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

– Λαχάνιασμα & ζάλη: Τα προβλήματα στην αναπνοή χωρίς προφανή λόγο είναι κοινό σύμπτωμα ενός εμφράγματος, ειδικά όταν συνοδεύονται και από άλλο σύμπτωμα εμφράγματος. Γυναίκες που επέζησαν από έμφραγμα περιγράφουν το λαχάνιασμα σαν να είχαν τρέξει μαραθώνιο, χωρίς καν να έχουν κινηθεί.

Έμφραγμα: Τα υπόλοιπα συμπτώματα, τα οποία εμφανίζουν μόνο, οι γυναίκες

– Κόπωση: Αν μετά από ανάπαυση αισθάνεστε υπερβολική κόπωση και δεν μπορείτε να κάνετε απλές ενέργειες (για παράδειγμα να πάτε στην τουαλέτα), πρόκειται για ανησυχητικό σημάδι που πρέπει να ελεγχθεί άμεσα.

– Πίεση και πόνος στο στήθος: Ο πόνος στο στήθος, η δυσφορία, το κάψιμο, το αίσθημα πίεσης στο στήθος, είναι συμπτώματα εμφράγματος και στα δύο φύλα. Κάποιες γυναίκες ωστόσο, βιώνουν πόνο όχι μόνο στην αριστερή πλευρά του στήθους αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως γιατρό.