Άνοιγμα των σχολείων: Στόχος να ανοίξουν στις 12 Απριλίου

0
93

Άνοιγμα των σχολείων: Στόχος να ανοίξουν στις 12 Απριλίου

Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων. Στόχος είναι το άνοιγμα έστω μόνο των Λυκείων, τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως η υποεπιτροπή που εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορονοϊό περιοχών της χώρας, ειδικά της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ενδεχόμενο η επιτροπή να προτείνει στις επιβαρυμένες περιοχές να μην ανοίξουν τα σχολεία, όπως έγινε και με το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή, η Ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα κρίνει ποιες προτάσεις της κυβέρνησης για επανεκκίνηση δραστηριοτήτων μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να υπάρξει κίνδυνος περαιτέρω επιβάρυνσης. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως θα μπορούσαν να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των Λυκείων και μόνο. Κι αυτό, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα self test στα φαρμακεία.

Άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου “έδειξε” ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά έχει να κάνει και με ζητήματα μαθησιακά”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια λόγω των Πανελλαδικών. “Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος που δεν είναι εύκολο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.