Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας: Αγιασμός Των Υδάτων

0
360
Ακολουθήστε μας στα social media

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας: Αγιασμός Των Υδάτων

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την κυριώνυμo ημέρα της εορτής των Φώτων, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Ακολούθως, προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, η οποία τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λυτρωτικό μήνυμα της εορτής των Θεοφανείων και στη μεγάλη δωρεά που λαμβάνει ο άνθρωπος από τον Θεό, καθώς η Βάπτιση του Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο γίνεται η αφετηρία της οικονομίας της σωτηρίας και της επανασύνδεσής μας με τον Δημιουργό μας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην γραφική λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τέλεσε την ακολουθία του Καθαγιασμού των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην τελετή το παρών έδωσαν η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Γεώργιος Τζ. Τσούνης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Δημήτριος Μελισσανίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι κομμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.