Άδωνις Γεωργιάδης: Συζήτηση για τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του δήμου Παπάγου – Χολαργού

0
59

Άδωνις Γεωργιάδης: Συζήτηση για τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του δήμου Παπάγου – Χολαργού

“Να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά”, το μήνυμα από τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Δήμου μας.

Ουσιαστική ήταν η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.

Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κα

Λουκία Κεφαλογιάννη – Loukia Kefalogianni

, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ.

Νικος Γρεντζελος

και επιχειρηματίες του Δήμου μας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά, το σταδιακό άνοιγμα τη αγοράς με κανόνες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Επίσης, ξεχώρισε η εισήγηση του Προέδρου του ΕΕΑ, για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και για τις κοινές δράσεις με σκοπό την τόνωση των επιχειρήσεων, καθώς και η αναφορά της κας Κεφαλογιάννη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τις επιχειρήσεις και για τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας e-shop.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, προτείναμε στην Περιφέρεια Αττικής, την ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και υπενθυμίσαμε στους επιχειρηματίες της πόλης τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων, από την πλευρά του Δήμου.
Τέλος, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την 6η, ίσως και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις.
Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση, με εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων, όπως εστίαση, εμπορικά καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σχολές χορού, κ.α. στην οποία καταγράφηκαν ουσιαστικές απόψεις και παρεμβάσεις των επιχειρηματιών της πόλη μας.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα βρίσκεται στο πλευρό των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.