Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης–Ψυχικού. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 18:00 στο Κεντρικό Δημαρχείο, στη Μαραθωνοδρόμου 95 στο Ψυχικό, και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, με παράλληλη ζωντανή μετάδοση.

Προϋπολογισμός και διοικητική οργάνωση
Πρώτο θέμα είναι η έγκριση της τέταρτης αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026. Ακολουθεί ο καθορισμός ομάδων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Φιλοθέης–Ψυχικού, ζήτημα που αφορά την εσωτερική διοικητική οργάνωση.
Το Συμβούλιο καλείται επίσης να καθορίσει τη διαδικασία έκδοσης άδειας τομής ή εκσκαφής σε κοινόχρηστους χώρους αρμοδιότητας του Δήμου. Στο ίδιο θέμα περιλαμβάνονται το ύψος και η διάρκεια της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής, καθώς και η διαδικασία κατάπτωσής της.
Σχολικές μονάδες και κοινωνικό βοήθημα
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση πρωτοκόλλου για την καταστροφή αντικειμένων χωρίς αξία από έξι σχολικές μονάδες. Πρόκειται για το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, το 3ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Νέου Ψυχικού, το Νηπιαγωγείο Φιλοθέης και το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έγκριση της διαδικασίας και των κριτηρίων για την καταβολή βοηθήματος σε οικονομικά ευάλωτους κατοίκους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2026. Η απόφαση του Συμβουλίου θα καθορίσει το πλαίσιο με το οποίο θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη κοινωνική παροχή.
Αθλητικές διοργανώσεις και αποχέτευση
Τα μέλη θα εξετάσουν την παραχώρηση χώρου και την άδεια διέλευσης μέσα από τα όρια του Δήμου για δύο αγώνες μεγάλων αποστάσεων: τον πρώτο αγώνα «Στα Βήματα του Στρατού των Αθηναίων», μήκους 525 χιλιομέτρων, και τον 10ο επετειακό Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, μήκους 490 χιλιομέτρων.
Η συνεδρίαση ολοκληρώνεται με θέμα που αφορά την εκτέλεση τμήματος έργου για συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ από ενδιαφερόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Το ζήτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προχωρήσουν οι σχετικές παρεμβάσεις.
Πώς μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κεντρικού Δημαρχείου στο Ψυχικό. Η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για τα μέλη και η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση επιτρέπουν στους δημότες να ενημερωθούν για τη συζήτηση και τις αποφάσεις χωρίς να βρίσκονται στην αίθουσα.
Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.






















































































