Με διήμερο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών θα τιμηθεί ο Άγιος Αλέξανδρος στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Πανηγυρικό Εσπερινό, λιτάνευση, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μεθέορες ακολουθίες.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου
Η πανήγυρη αρχίζει το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 19:00 με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Στην ακολουθία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ.κ. Θεολόγος.
Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού. Η συγκεκριμένη ακολουθία αποτελεί το κεντρικό μέρος της παραμονής της εορτής και δίνει τη δυνατότητα στους πιστούς να συμμετάσχουν στον εορτασμό πριν από την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Οι ακολουθίες της Κυριακής
Το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου, από τις 07:00 έως τις 10:30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει και πάλι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ.κ. Θεολόγος.
Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Από τις 18:30 έως τις 20:00 θα τελεστούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιο Αλέξανδρο.
Οι ώρες συγκεντρωτικά
- Σάββατο 29 Αυγούστου, 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια λιτάνευση.
- Κυριακή 30 Αυγούστου, 07:00–10:30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
- Κυριακή 30 Αυγούστου, 18:30–20:00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Αλέξανδρο.
Το αναλυτικό ωράριο επιτρέπει στους κατοίκους του Παπάγου και των γύρω περιοχών να επιλέξουν την ακολουθία στην οποία επιθυμούν να παρευρεθούν, ενώ οι εκδηλώσεις καλύπτουν τόσο την παραμονή όσο και την κύρια ημέρα της εορτής.
Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.





















































































