
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Johann Wadephul, σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Ιράν, στον Λίβανος και στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και ειρηνική επίλυση των εντάσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Στενά του Ορμούζ, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει τη σημασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας για τη διεθνή οικονομία και τη ναυτιλία.
Παράλληλα, τονίστηκε ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σταθεροποίηση της περιοχής, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας και των ευρωατλαντικών σχέσεων. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε χαιρετισμούς από τον Friedrich Merz, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας ως βασικών εταίρων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διπλωματία πρέπει να αποτελέσει την κύρια οδό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.









































































![[386770] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ JOHAN WADEPHUL (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://boreiageitonia.gr/wp-content/uploads/2026/05/6958361-696x464.jpg)










