Πεντέλη: Δωρεάν φοιτητικό δρομολόγιο με 11 στάσεις προς Ζωγράφου

Φοιτητές επιβιβάζονται σε δημοτικό λεωφορείο για τη μετακίνησή τους προς τις πανεπιστημιουπόλεις

Δωρεάν δρομολόγιο για τη μεταφορά φοιτητών από τον Δήμο Πεντέλης προς την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Ζωγράφου λειτουργεί ξανά για το ακαδημαϊκό έτος 2026–2027. Η αναχώρηση ξεκινά στις 07:30 από την Πλατεία Αγίας Τριάδος και η διαδρομή συγκεντρώνει επιβάτες από Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μελίσσια.

Φοιτητές επιβιβάζονται σε δημοτικό λεωφορείο για τη μετακίνησή τους προς τις πανεπιστημιουπόλεις

Καθημερινή μετακίνηση προς τις σχολές

Το πρόγραμμα επαναλειτουργεί από τις 5 Οκτωβρίου και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες. Δεν εκτελούνται στις περιόδους και στις ημέρες κατά τις οποίες τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν αργία.

Τελικός προορισμός είναι οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην περιοχή Ζωγράφου. Το όχημα προσεγγίζει τις δύο πανεπιστημιουπόλεις μέσω Αττικής Οδού και πραγματοποιεί κυκλική κίνηση στο εσωτερικό τους.

Οι πρώτες στάσεις σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη

Η πρώτη επιβίβαση γίνεται στις 07:30 στην Πλατεία Αγίας Τριάδος της Πεντέλης. Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:31, το δρομολόγιο σταματά απέναντι από το δημοτικό κατάστημα Πεντέλης, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στις 07:36 προβλέπεται στάση μπροστά από το Γυμνάσιο–Λύκειο Νέας Πεντέλης, επί της οδού Αλέκου Παναγούλη. Ακολουθούν η Πλατεία Νέας Πεντέλης στις 07:37 και η δεύτερη στάση της 25ης Μαρτίου στις 07:38.

Η συνέχεια της διαδρομής στα Μελίσσια

Στις 07:40 το λεωφορείο περνά από την κάθοδο της οδού Κουντουριώτου στα Μελίσσια. Η επόμενη στάση είναι στις 07:45 στη λεωφόρο Πηγής, στη στάση «Τροίας», και ακολουθεί στις 07:46 σημείο επί της λεωφόρου Πηγής πριν από τη συμβολή με την Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το δρομολόγιο συνεχίζει στις 07:50 στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Στις 07:55 σταματά στη λεωφόρο Δημοκρατίας, με κατεύθυνση προς Χαλάνδρι, μπροστά από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, και η τελευταία ανακοινωμένη επιβίβαση γίνεται στις 08:00 στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, επίσης προς Χαλάνδρι.

Έντεκα σημεία επιβίβασης σε μισή ώρα

Συνολικά έχουν οριστεί έντεκα σημεία επιβίβασης μέσα σε διάστημα τριάντα λεπτών. Η κατανομή τους επιτρέπει στους φοιτητές των τριών δημοτικών κοινοτήτων να επιλέξουν το κοντινότερο σημείο χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν πρώτα σε έναν μοναδικό κεντρικό σταθμό.

Η τήρηση των ανακοινωμένων ωρών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι διαδοχικές στάσεις απέχουν μόλις ένα έως πέντε λεπτά μεταξύ τους. Οι επιβάτες είναι χρήσιμο να βρίσκονται εγκαίρως στο επιλεγμένο σημείο, ώστε να μην επηρεάζεται η συνέχεια της διαδρομής προς τις σχολές.

Ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη του προγράμματος

Την ενημέρωση για το φοιτητικό δρομολόγιο έχει εκδώσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Πεντέλης, μέσω του αρμόδιου Τμήματος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Υποστήριξης Γονέων.

Το δωρεάν μέσο μεταφοράς προσφέρει μια σταθερή πρωινή σύνδεση των τριών δημοτικών κοινοτήτων με δύο από τους μεγαλύτερους πανεπιστημιακούς προορισμούς της Αττικής, περιορίζοντας την ανάγκη για διαδοχικές μετεπιβιβάσεις στην αρχή της ημέρας.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.