Χαλάνδρι: Δίωρη διακοπή ρεύματος σε επτά δρόμους στις 15 Οκτωβρίου

Δίκτυο ηλεκτροδότησης και συνεργείο συντήρησης σε αστική γειτονιά

Προγραμματισμένη δίωρη διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 σε τμήμα του Χαλανδρίου. Το χρονικό παράθυρο των εργασιών είναι από τις 10:00 έως τις 12:00 και αφορά συγκεκριμένες παροχές σε επτά οδούς της πόλης.

Δίκτυο ηλεκτροδότησης και συνεργείο συντήρησης σε αστική γειτονιά

Οι δρόμοι που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση

Στην επίσημη καταχώριση περιλαμβάνονται παροχές στις οδούς Καποδιστρίου, Βάρναλη, Γρίβα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Κουντουριωτών, Μάρκου Μπότσαρη και Προφήτου Ηλία. Η αναφορά αφορά τις παροχές που εντάσσονται στη συγκεκριμένη τεχνική εργασία και όχι κατ’ ανάγκη ολόκληρο το μήκος κάθε δρόμου.

Ο προγραμματισμός καταγράφει 70 επηρεαζόμενες παροχές και ως σκοπό της διακοπής αναφέρει κατασκευαστικές εργασίες στο δίκτυο. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στις παραπάνω οδούς είναι χρήσιμο να ελέγξουν εγκαίρως αν η δική τους παροχή βρίσκεται στη ζώνη των εργασιών.

Τι να προγραμματίσουν κάτοικοι και επιχειρήσεις

Το δίωρο 10:00–12:00 καλύπτει ώρες λειτουργίας κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων. Πριν από την έναρξη της διακοπής μπορούν να φορτιστούν κινητά και φορητές συσκευές, να αποθηκευτούν εργασίες σε υπολογιστές και να οργανωθεί η χρήση εξοπλισμού που χρειάζεται συνεχή ηλεκτροδότηση.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ανελκυστήρες, ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, συστήματα ασφαλείας, ψυγεία επαγγελματικών χώρων και ιατρικές συσκευές. Όπου η αδιάλειπτη τροφοδοσία είναι κρίσιμη, χρειάζεται να προβλεφθεί έγκαιρα ασφαλής εναλλακτική λύση.

Οι αγωγοί θεωρούνται υπό τάση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι εγκαταστάσεις του δικτύου πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να βρίσκονται διαρκώς υπό τάση. Δεν πρέπει να γίνεται καμία προσέγγιση ή παρέμβαση σε αγωγούς, καλώδια και εξοπλισμό, ακόμη και όταν η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Η παροχή μπορεί να αποκατασταθεί νωρίτερα από τις 12:00, εφόσον οι τεχνικές εργασίες ολοκληρωθούν ταχύτερα. Για αυτό οι συσκευές και οι εγκαταστάσεις χρειάζεται να παραμένουν ασφαλισμένες και έτοιμες για ενδεχόμενη επαναφορά του ρεύματος σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο ανακοινωμένο διάστημα.

Χρήσιμος έλεγχος πριν από την Πέμπτη

Επειδή ο προγραμματισμός τεχνικών εργασιών μπορεί να τροποποιηθεί, όσοι επηρεάζονται καλό είναι να επιβεβαιώσουν την ενημέρωση πριν από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου. Μετά τη λήξη του δίωρου, αν δεν έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε μεμονωμένο ακίνητο, πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν πρόκειται για γενικότερη διακοπή ή για ζήτημα της εσωτερικής εγκατάστασης.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.