ΕΛ.ΑΣ.: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ομόνοια και Μεταξουργείο

Αστυνομικοί εξετάζουν κατασχεμένα πειστήρια και ηλεκτρονική ζυγαριά σε χώρο ερευνών

Δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 45 ετών, συνελήφθησαν σε διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ομόνοια και στο Μεταξουργείο, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ η ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης ανήκει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αστυνομικοί εξετάζουν κατασχεμένα πειστήρια και ηλεκτρονική ζυγαριά σε χώρο ερευνών

Συντονισμένες επιχειρήσεις σε δύο σημεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στις 8 Οκτωβρίου, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Η προανακριτική έρευνα είχε προηγηθεί από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ομονοίας.

Οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν δύο διαφορετικούς χώρους που χρησιμοποιούνταν ως σημεία απόκρυψης ουσιών: ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Μεταξουργείου και δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ομόνοια. Οι δύο υποθέσεις εξετάστηκαν χωριστά, αλλά εντάχθηκαν στην ίδια συντονισμένη επιχείρηση.

Η έρευνα στο Μεταξουργείο

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος, κατά την αστυνομική έρευνα, φέρεται να χρησιμοποιούσε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο ως χώρο αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών. Μέσα σε ηχείο εντοπίστηκαν συσκευασίες με ουσίες που καταγράφηκαν ως ηρωίνη συνολικού βάρους 122 γραμμαρίων και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 7 γραμμαρίων.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε ακόμη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και υλικά συσκευασίας. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία.

Ο έλεγχος στην Ομόνοια

Σε δεύτερη επιχείρηση αστυνομικοί έλεγξαν 45χρονο που κινούνταν πεζός στην Ομόνοια. Στην κατοχή του βρέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συσκευασία κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης έτοιμη προς διακίνηση. Ακολούθησε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ως σημείο απόκρυψης ουσιών.

Από το δωμάτιο κατασχέθηκαν 58 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 11 γραμμάρια κάνναβης, 3 γραμμάρια ηρωίνης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Κατασχέθηκαν επίσης υλικά συσκευασίας που, κατά την αστυνομική εκτίμηση, συνδέονται με τη διακίνηση.

Τα συνολικά ευρήματα

Ο συνολικός απολογισμός των δύο επιχειρήσεων, όπως ανακοινώθηκε, περιλαμβάνει 125 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 11 γραμμάρια κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και υλικά συσκευασίας. Οι ποσότητες παραδόθηκαν για τις προβλεπόμενες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η συνέχεια της υπόθεσης

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα πρόσωπα ή σημεία που συνδέονται με την υπόθεση, ενώ για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας έως την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.